Реклама / Ads
0| 3222 |04.04.2022 НОВИНИ

Пламен Данаилов: Ще има общ европейски отговор за плащането на руския газ с рубли

.
Пламен Данаилов
Ще има общ отговор за плащането на руския газ с рубли. В тази обща уговорка ще има и за България. Надявам се това общоевропейското решение да е факт. Надявам се, да няма криза. Това заяви зам.-министърът на енергетиката Пламен Данаилов.
 

Запасите от количествата природен газ в Чирен са малко под 20%. Толкова е нормалната логика, даже разчетите са да бъдат изхабени до края на март и да започне от май месец новия сезон, за който да се удовлетворят количествата за природен газ. Всики количества газ, които са продадени, са на печалба и няма някакви съмнителни сделки. За новия отоплителен сезон с изграждане на връзката България - Гърция и интерконектора, би трябвало да разрешим до голяма степен този проблем. Също така се работи и по доставки на втечнен газ, така че да можем да компенсираме евентуално прекъсване на доставките от газ от Русия, макар че в момента няма такива индикации и всички количества се доставят редовно, обясни той пред bTV.

 

Не трябва да се изключват варианти за саботаж на ПАВЕЦ "Чаира", има и други версии. Тя е балансираща централа. Работи 7-8 часа, после тегли електроенергия за да може пак да работи. Затова работим за да има два агрегата по 250 мегавета, коментира той.

 

Той коментира и ситуацията около БНБ: Коалицията не е създадена за един пост или за определени постове, със сигурност поста на гуверньор на Българска народна банка е изключително важен, много е важен този пост. Очаква се този гуверньор, който заеме поста, да преведе България към тази трансформация, от една страна приемане на еврото, а от друга страна дигитална трансформация на цялата банкова индустрия, която предстои и на европейско ниво, включително и на ниво в България. Хубаво е, че имаме двама кандидати, които да сравним. Моят личен избор е, разбира се, защото съм от "Има такъв народ", е господин Любомир Каримански. Изключителен професионалист, сигурен съм че той ще се справи с поста на гуверньор на БНБ.


Относно напрежението, което се създаде между двамата кандидати, това, което трябваше да видим и да разберем за двамата кандидати, се случи миналата седмица в четвъртък, когато беше изслушването. Тези, които са искали да се запознаем с тяхната позиция, по всеки един от ключовите въпроси, как ще се развива банката и какво предстои, получиха отговори. Изборът няма да породи трус в коалицията и тя ще остане стабилна. Изборът на на БНБ няма да събори коалицията, допълни Данаилов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3268 |02.04.2022 Пламен Данаилов: Газовите доставки - гарантирани и за април . 0| 11295 |01.04.2022 Захарова с пламенна защита за Китай . 0| 2969 |31.03.2022 Пламен Абровски: Продоволствена криза у нас няма да има . 0| 7720 |30.03.2022 Европейски регулаторни служби нахлуха в офиси на ”Газпром”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads