Реклама / Ads
12| 5616 |04.10.2010 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Аз съм човек, който винаги иска да има план В

.
Росен Плевнелиев
31 г. - 31 км беше практиката досега при арогантно строителство; няма да постигна качество и стабилност във водния сектор и съм честен да го кажа, призна министърът.
 

По километър на година и по анекс и половина на километър е начинът, по който са се строили българските магистрали, обяви по БТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. 31 години - 31 километра, коментира той по повод магистрала "Марица". Този път приключваме с този начин и ще правим нещата както трябва, обеща за пореден път министърът и увери, че по оперативна програма има още пари, дори и в криза.

Казусът с магистрала "Струма" е малко по-различен, осведоми той и напомни, че засега там имало по-малко закъснение. Там има 8 анекса, но те са по-драматични, защото са с по-голямо оскъпяване по 3, добави той и каза, че прокуратурата е сигнализирана, защото това е арогантно строителство.

Магистрала "Люлин" също беше изпълнена на една трета
, но сега ще излезем от тази изключително тежка ситуация, обеща Плевнелиев. "Тракия" пък трябвало да се оправя в участъка Пазарджик-София.

Аз съм човек, който винаги иска да има план В, обясни Плевнелиев по повод темата за бюджета и предвидения растеж. Той обаче бил екипен играч, солидарен към екипа. Вежди бил страхотен министър, правещ истинска реформа в сектора. Във време на криза се прави онова, което ще се случи на държавата напред, на следващите поколения, трябва ясен план за действие. Бюджетът е такъв, какъвто икономиката позволява да бъде. Искам повече, защото мога да направя повече, категоричен беше той. Парите не са цел и това е голямата грешка в здравеопазването, те са начин за постигане на качество и стабилност на системата; аз няма да го постигна във водния сектор и съм честен да го кажа.

Одитът в министерството вече е готов; то не е осчетоводявало заадълженията си
; ние бяхме изненадани със стотици милиони фактури по чекмеджетата и неизплатени задължения, обясни Плевнелиев и пак настоя, че въпросът е в реформите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5702 |01.09.2010 П. Димитров: ГЕРБ е лична партия на един човек, който наказва или награждава . 0| 4949 |25.08.2010 Р. Плевнелиев: Няма плажове за богати . 6| 5051 |26.07.2010 Б. Велчев: Който иска СРС, да си плаща . 7| 4544 |09.06.2010 Пуснаха Макс, който бе набеден за откраднати 484 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads