Реклама / Ads
64| 6139 |11.12.2011 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: След голямото преяждане идва голямата диета!

.
Росен Плевнелиев
Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото тя би дестабилизирала държавата, каза новоизбраният президент. В края на януари аз очаквам в президентството вече да ври и кипи, добави той.
 

Започнахме националния и регионалния дебат за България 20-20, обяви по НТВ новоизбраният президент Росен Плевнелиев. Хората са много мъдри, те гласуваха за стабилност, те очакваха лидерите им да имат план за развитието им. Чакам спокойно решението на КС, но честно да ви кажа изобщо не мисля за това, добави той.

България 20-20 има много ясна цел, тя трябва с дългосрочен план да промени икономическата ситуация към по-добре, обясни Плевнелиев. Хората се интересували от конкретни теми във връзка с регионите им. До края на март трябвало да се сглобят регионалните приоритети и програми, а после щял да се прави националният.

Ситуацията е тежка не само в България, но сега страната трябва да направи много ясно послание дали иска да остане стабилна държава или да търси други, които да я спасяват, каза Плевнелиев. Надявам се да не се стигне до политическа криза, защото тя би дестабилизирала държавата.

Пенсионната реформа се забави, констатира Плевнелиев. В историята обаче остават онези политици, които имат ясен и дългосрочен план за действие въпреки недоволството. Всяка една от системите трябва да бъде устойчива, препоръча той. Само с инвестиции в електронна здравна карта ще се икономиса много, каза новият президент.

В края на януари аз очаквам в президентството вече да ври и кипи, изрази надежда Плевнелиев. Административната реформа е най-неслучилата се и аз ще помогна много в тази насока, продължи той. Аз съм добронамерен, не разделям, не преча, не водя излишни битки, каза още Плевнелиев.

Оттук нататък в Европа ще има няколко много елементарни правила след голямото преяждане. Първо идва голямата диета, второ ще се харчи колкото се изкарва, обясни Плевнелиев. Той изрази съмнения, че 2013 ще е по-добра година от 2012. На кредит няма да се създава изкуствено благосъстояние. България трябва да има свой план, да работи здраво.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5432 |02.12.2011 Плевнелиев: Чрез пенсионната реформа ще избегнем фалита . 31| 5736 |15.11.2011 Р. Плевнелиев: 5 млн. лева са жизненоважни за БАН . 52| 5461 |02.11.2011 Р. Плевнелиев: Борисов е мъжкар, при него послушковци не виреят . 27| 6026 |31.10.2011 Р. Плевнелиев: Ще има конфликти и искри с Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads