Реклама / Ads
6| 3073 |08.03.2021 НОВИНИ

Плувната федерация: Не сме принуждавали състезатели да пият добавки

.
Източник: БГНЕС
Допинг скандалът в родното плуване продължава да ври. Българската федерация излезе с официална позиция, в която категорично отрече да е принуждавала родните ни състезатели да приемат хранителни добавки насилствено.
 

ФрогНюз припомня, че трима наши плувци  Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов дадоха положителни проби за станозолол - незаконното вещество се използва още от 60-те години на миналия век. Първоначално от федерацията заявиха, че предполагат, че момчетата са взели веществото на своя глава. Баблаков, Николов и Панайотов са категорични - приемали са само дадените им от треньора Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров хапчета. А те са им били предоставяни в пластмасови чашки, без листовки или кутии.


"Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво съдействие в процеса на установяване на истината. Никога в подготовката си или по време на състезания, никой състезател не е бил принуждаван да приема хранителна добавка насилствено. На всеки е предоставена възможността да се запознае със съдържанието на витамините и добавките на световно известните и доказани производители, които даваме повече от три години. До момента при извършени над 200 антидопинг проверки - както в подготвителен, така и в състезателен период, не сме имали проблем или положителна допинг проба", заявиха от федерацията. 


"Сигурни сме, че нашата програма за развитие на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния отбор, ще изпълнят до край Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри Токио 2021", се казва още в становището на БФПС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10314 |08.03.2021 Васил Божков: Не е разпитан нито един свидетел по сигнала ми, разкриващ най-големия рекет в България . 1| 4104 |08.03.2021 Почина бивш зам.-шеф на Нацианалната следствена служба . 1| 3332 |08.03.2021 Хакери пробиха Европейския банков орган . 0| 3190 |08.03.2021 Млад мъж стана донор на четирима души

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads