Реклама / Ads
0| 2727 |02.10.2022 НОВИНИ

Почти няма гласуващи в наводнените карловски села Каравелово, Богдан и Слатина

.
Източник: Снимката е илюстративна
За хората в наводнените карловски села Каравелово, Богдан и Слатина неделя преди обяд е време за съвземане от нанесените от бедствието щети. Все още интересът към парламентарните избори е слаб, хора почти не се срещат по коридорите на кметството и на читалището, където са поместени двете избирателни комисии, съобщи БНР.
 

 „От 611 по списък към момента са гласували 40 души. За сравнение на предходните избори – обикновено гласуват над 200 души. Определено обаче хората се измориха от многото избори и от наводнението. Тук основната възрастова структура на гласоподавателите е 45 – 50 години“, отчете председателят на една от избирателните секции в Каравелово Иван Петков. 

 

Обиколка на екипа на радио Пловдив из селото установи, че голяма част от засегнатите след наводнението предпочитат да разчистват около домовете си, вместо да отидат до избирателните секции. Причината е, че те са се обезверили. 

 

 „Шахтите ни са запушени, всичко е леш, за какво да гласувам. Сега чистим мръсната вода“, коменира един от жителите на Каравелово. Все пак има и такива, които макар да не са доволни от начина, по който се е справила държавата след бедствието избраха да отидат да гласуват. Сред тях е и възрастна жена, която ходи с бастун и за да стигне до изборната си секция, трябваше да измине около километър пеш.

 

Отишлите до секциите се надяват да се спре със сезонността на изборите и да се състави едно устойчиво правителство. Според местните новите народни представители трябва да наблегнат върху няколко основни теми – социална политика и корупция. 

В Каравелово и Слатина избирателната активност се движи между 13 и 16%. Малко по-висока е третото засегнато село – Слатина.

 

"Няма проблеми при гласуването. Токът спря за няколко минути, но се включи батерията на машината, която издържа около 30 минути", обясниха от комисията в Слатина. Общият брой гласоподаватели в община Карлово, където попадат и трите села, са 43 827.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4480 |02.10.2022 Борисов: Моето его отдавна съм го надживял. Реваншизъм няма да има . 0| 2613 |02.10.2022 Министър Демерджиев: Няма сериозни нарушения и сигнали до момента . 3| 3098 |02.10.2022 Ахмед Доган гласува пръв „за бъдещето на България“: Няма да е розово . 0| 3486 |02.10.2022 КПКОНПИ иска почти милион лева от обвиняем за ”НАПЛийкс”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads