Реклама / Ads
3| 4722 |23.11.2019 НОВИНИ

КТ ”Подкрепа” излиза на протест, КНСБ се въздържа

.
КТ ”Подкрепа” ще направи Национален протестен митинг - шествие на 27 ноември под наслов ”Болните работници не са престъпници”, от КНСБ няма да протестират на тази дата, но Конфедерацията остава в стачна готовност. За насрочения на 27 ноември протест стана известно от публикации в страницата на КТ ”Подкрепа” във ”Фейсбуск”.
 

От КНСБ уточниха за БТА, че синдикалната организация очаква да види какво ще бъде предложено на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество по темата за изплащането на болничните и борбата със злоупотребите, ще се правят ли предложения за промени след приемането на бюджета. Ако с предложенията на тристранния съвет бъде даден повод за протест, КНСБ също ще направи национален протестен митинг.

 

Заседание  на НСТС искат както синдикатите, така и работодателите. От изявления на премиера Бойко Борисов и на социалния министър Бисер Петков стана известно, че такова заседание ще има. На този етап обаче още не се знае датата.

 

Повод за недоволството стана предложение на управляващата коалиция първият ден от болничните да е за сметка на работниците и да не се заплаща. След остро недоволство от страна на  граждани, синдикалисти и партии премиерът Бойко Борисов обяви, че предложението няма да бъде внесено.

 

Тази  седмица имаше общо заседание на националните стачни комитети на двата синдиката. След заседанието председателят на Националния стачен комитет на КТ "Подкрепа " Любка Георгиева заяви, че е крайно време управляващите да разберат, че не могат да си играят с нервите на българските граждани, да ги наричат измамници, да "подхвърлят идейки", с които да си правят експерименти доколко са популярни или не. Затова от синдиката бяха категорични, че протест ще има.

 

Председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Тодор Капитанов обяви, че след резултатите от  очакваната среща на лидерите на синдикатите с премиера и от очаквания спешен Национален съвет за тристранно сътрудничество, ще бъдат набелязани конкретни действия, но структурите са в готовност за протест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3798 |20.11.2019 Перничани излизат на протест заради безводието . 2| 3804 |19.11.2019 Перничани излизат на протест заради водния режим . 3| 4065 |18.11.2019 Национален протест готвят КНСБ и КТ ”Подкрепа” заради болничните . 0| 3860 |13.11.2019 Не излизайте без чадър, очакват ни проливни валежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads