Реклама / Ads
17| 7508 |31.10.2015 НОВИНИ

ИД пое отговорност за свалянето на руския самолет, Москва отрича

.
"Войниците на халифата успяха да свалят в провинция Синай руски самолет, който транспортираше над 220 кръстоносци и те всички са мъртви". Това твърди египетското крило на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Туитър. Изгорели трупове са открити в радиус от 5 км от мястото на разбиването на самолета, съобщава Ройтерс.
 

Тази информация не може да се смята за достоверна, каза министърът на транспорта Максим Соколов по повод отговорността, която поеха терористите за трагедията. По-рано беше съобщено, че при първоначалният оглед  станало ясно, че най-вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност довела до разбиването на самолета. Как обаче се е стигнало до нея остава загадка. Самолетът е паднал вертикално, което е довело до това, големи части от машината да горят, добавят източниците.

 

Както вече съобщихме няма живи хора под отломките на разбилия се руски самолет. Така информацията, че се чуват стенания и писъци, се оказаха неверни. Руските медии вече пуснаха списък с имената на загиналите 224 пътници. След тях има и 17 деца.

 

Самолет А-320 с полет KGL9268 е излетял от Шарм ел Шейх за Санкт Петербург в 5.51 часа в събота сутринта. Той изчезнал от радарите след 23 минути полет. От администрацията в Синай самолетът е паднал в централната част на областта, в планински район между градовете Ел Кантал и Ел Лаксима, край град Ел Хасна. Руската авиокомпания „Когалимавиа“ вече е обект на извънредна официална проверка след катастрофата на неин самолет в Египет, предаде агенция ТАСС.  Утре е обявен за ден на национален траур в Русия. Националните знамена ще бъдат спуснати на цялата територия на страната. Развлекателните прояви ще бъдат отменени.

 

Руската компания "Когалимавиа", чийто самолет се разби в Египет, заяви, че не вижда основания да се предполага, че катастрофата е резултат от човешка грешка, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс и РИА Новости. Говорителка на компанията каза, че пилотът е бил опитен, а самолетът е бил в добро техническо състояние. Командирът на полета Валерий Немов е имал 12 000 летателни часа, от които 3 800 с този тип самолет, съобщи и ТАСС. Компанията "Когалимавиа", която от 2012 г. смени търговската си марка на "Метроджет", е създадена през 1993 г. под името "Колавиа". Тя е на 19-о място в Русия по брой на превозвани пътници, сочат руски статистически данни, цитирани от БТА.

 

Работи с два ербъса А320 и седем ербъса А321. Самолетът, който се разби днес на Синайския полуостров, е извършил първия си полет през 1997 г. за ливанската компания МЕА, след това е бил използван от турската "Онур еър" и Саудитските авиолинии, а от 2012 - от руската компания за чартърни полети.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4668 |31.10.2015 Няма живи под отломките на руския самолет . 2| 4471 |28.10.2015 Найден Шопов: Надявам се хората да осъзнаят отговорността си . 4| 4885 |27.10.2015 Паргов: Някой трябва да поеме отговорност за затворените в „Арена Армеец” . 26| 7676 |20.10.2015 САЩ дават на задна за Асад и Сирия, седнаха на руския...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads