Реклама / Ads
6| 2685 |19.07.2023 НОВИНИ

Пожар в депо за боеприпаси в Крим. Русия пак прати ”Шахед” по Украйна

.
Пожар е избухнал в депо за боеприпаси в Крим през вчерашния ден. Огънят е избухнал в източната част на анексирания през 2014 г. от Русия полуостров. Складът се намира в дълбокия тил на руската армия. Междувременно се съобщава за поредна атака с дронове "Шахед" над Украйна. Всички безпилотни летателни апарати са били свалени.
 

"Крымский ветер" беше първият, който съобщи новината за пожара в Крим. Бяха публикувани три различни видеоклипа, а на тях се вижда как в далечината гори голям пожар, а периодично се чуват и експлозии. Вероятно се детонират боеприпаси за ракетни двигатели. "Крымский ветер", се позовава на местни жители, които твърдят, че е имало три удара с ракети или дронове по склада, който се намира на полигон близо до Стари Крим. От този полигон до най-близката точка на фронтовата линия има минимум 230 километра. "Крымский ветер" твърди, отново позовавайки се на местни жители, че руските военни са блокирали пътищата в района на склада, предават от руската редакция на BBC. Нито руски, нито украински официални лица са коментирали към момента. 

 

Преди дни взривен беше Кримският мост в анексирания от Русия полуостров. Той е ключов за оръжейни доставки. Президентът Владимир Путин определи нападението като "терористична атака".


Снощи е имало опит за атака с дронове по Украйна. Канали в Telegram съобщават за експлозии в региона на Киев. Кметът на Киев Виталий Кличко написа в Telegram, че това е стрелба от ПВО. Ръководителят на киевската военна администрация твърди, че всички безпилотни летателни апарати са били свалени. За нападения се съобщава и на юг по Одеса. Ръководителят на киевската градска военна администрация до ръководителя на администрацията Сергей Попко посочва, че при ударите няма пострадали или причинени щети. Въздушна тревога е била обявена в Киевска и Черкаска област, след това в Житомир, Хмелницки и Ровне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2569 |18.07.2023 Експлозия в завод за боеприпаси в Анкара. Има пострадали . 0| 2574 |18.07.2023 ЮИДП с призив: Превенцията – най-добрата защита от горски пожари! . 3| 2703 |13.07.2023 Украински военен говорител увери: Страната ни е получила касетъчни боеприпаси . 4| 4270 |12.07.2023 Шойгу заплаши, че Русия ще използва касетъчни боеприпаси като отговор на решението на САЩ да ги даде на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads