Реклама / Ads
48| 4965 |20.07.2011 НОВИНИ

Поклон пред историята очаква Борисов

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Един млрд. лв. под земята и София ще има най-красивото метро в Европа и аз съм убеден, че всеки, който дойде от чужбина да го види, ще се преклони пред историята и по начина, по който ние съумяхме да направим метрото.
 

Това заяви премиерът Борисов, който взе участие в церемонията по подписването на договори за възстановяване, консервация, опазване и реставрация на паметници на културата, част от античен комплекс „Сердика". Финансирането е на стойност 30 млн. лв. е по линия на ОП „Регионално развитие".

Борисов увери, че политиката на правителството и за напред ще бъде "културно-историческото ни наследство - траки, римляни - всичко това, което в нашата история е минало като цивилизация", да бъде съхранено и показвано. Той подчерта, че се дават „огромни пари, десетки милиони за реставрация, милиарди за инфраструктура".

Премиерът благодари на археолозите за добре свършената работа. И изрази убедеността си, че въпреки критиките ще минат няколко години и „когато софиянци и гостите на София се движат по това прекрасно съоръжение, ще си спомнят този ден и ще благодарят за това, че в условията на най-тежката финансова криза сме построили повече, отколкото са изприказвали другите".

Зам.-министър Лиляна Павлова, която е и ръководител на управляващия орган на ОП „Регионално развитие", заяви, че така се финансират паметници на културата от национално и световно културно-историческо значение и така ще се подпомогне развитието на туризма.

Министърът на културата Вежди Рашидов посочи от своя страна, че 2 години се работи по проектите и след още 2 години ще може да се видят плодовете на усиления труд на екипите на министерствата до сега.

По думите му културният туризъм е бъдещето на България, а инвестициите в култура и културен туризъм винаги се връщат многократно.

Това, което правим ние, можем да го посочим с пръст, защото то остава, заяви в заключение министърът Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 5856 |19.07.2011 Борисов: Този, който разбира от взривове, се интересува от политика . 17| 4704 |18.07.2011 Внасят вота срещу кабинета Борисов . 18| 5102 |17.07.2011 РЗС организирали "уволнението" на Борисов . 58| 5802 |16.07.2011 Станишев: Ще има балотаж, ако ще и Бойко Борисов да се кандидатира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads