Реклама / Ads
21| 6842 |05.09.2020 НОВИНИ

Полина Паунова: Днес джипката е бомбоубежище, щит от журналисти и граждани

.
Премиерът Борисов е ”инспектирал” (каквото и да означава това за длъжността на един министър-председател) строежа на околовръстното. Сторил го е от джипката (впрочем, тая шофьорска сага добива институционален вид - оттам се управлява, оттам се общува с медиите, там се вземат решения, там се качват ”ресорните” за поредната ”инспекция” министри).
 

За друго иде реч: помня времето (а вероятно и вие), в което Бойко Борисов предизвикваше фурор с появата си във всякакви часове на денонощието, във всякакви дни от седмицата.

 

Например, годинта е или 2006 или 2007, аз съм репортер във "Фокус". Борисов е кмет на София, от общината съобщават, че ще дава извънредна пресконференция в събота, в 9 часа. Ние, бледни репортери се явяваме на Московска, а той изскача от кабинета си (и въпреки че има обявен брифинг) казва със снизхождение на събралите се журналисти: "Ама какво искате от мен в събота - ето аз почивен ден нямам, явно и вие". И така отиграл "свикваната" ситуация минава на темата, обявена от ПР-ите му в мейла.

 

Разказвам това, защото джипката е символ на всичко, което Борисов някога беше. И което изглежда, че се е сгромолясало.

 

Днес, на 5 септември 2020 г. джипката е бомбоубежище. Тя изглежда да е щит. И маска.

 

Щит от въпроси на журналисти, щит от граждани. И маска, за да не стане ясно, че духът на Орешарски е обсебил Борисов. Криещият се, страхлив символ на властта в България май се е вселил в онзи Борисов, който можеше да изиграе небивал интерес към себе си (случката от общината) и да раздава автографи на площади.

 

Оттук нататък всичко е въпрос на време. Пламен Орешарски намираше задните изходи повече от година. Бойко Борисов може да кара джипката по безлюдни шосета до месец март. Но това е без особено значение. Защото парадният вход съвсем прилича като да е отдавна неизползваем.

 

Facebook, журналистът Полина Паунова




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3938 |05.09.2020 Слънчево време ни чака днес . 7| 4110 |04.09.2020 Корнелия Нинова: ”Същественият въпрос днес пред България е социално-икономически план за преодоляване на кризата” . 14| 4684 |01.09.2020 Румяна Ченалова: Днес е личният ден за размисъл, въпрос за избора, смисъла и цената . 7| 6381 |01.09.2020 Тихомир Василев за Борисов: Вчера дремна, днес обикаля като глуа кучка с жипарата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads