Реклама / Ads
0| 7173 |11.03.2022 НОВИНИ

Politico: Бившият германски канцлер Шрьодер се срещна с Путин в Москва

.
Владимир Путин, Герхард Шрьодер Източник: БГНЕС
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер се срещна с руския президент Владимир Путин в Москва за преговори за прекратяване на войната в Украйна, съобщи политическият новинарски сайт ”Политико” (Politico), позовавайки се на източници, запознати с въпроса.
 

Посещението идва след разговори в Истанбул с украински политик, който е член на делегацията на страната за преговори с Русия, посочиха източниците на "Политико".

 

Съпругата на Шрьодер, Сойон Шрьодер-Ким, впоследствие публикува своя снимка в Instagram в молитва с Кремъл на заден план.

 

Шрьодер беше подложен на ожесточени критики у дома и в чужбина, защото отказа да прекъсне близките си връзки с Москва след нахлуването на Путин в Украйна. Дори няколко от служителите в офиса му напуснаха миналата седмица, след като той настоя да запази висшите си роли в свързаните с Кремъл енергийни гиганти "Роснефт" и "Газпром".

 

Запитан за информации относно визитата на Шрьодер, германският канцлер Олаф Шолц каза пред репортери в кулоарите на срещата на върха на европейските лидери във Версай, Франция, че не желае да коментира въпроса. През последните седмици Шолц се опита да се дистанцира от своя колега социалдемократ. Германското правителство не е давало съгласие за каквато и да било среща, нито е участвало в такава, посочиха пред агенция Ройтерс немски правителствени източници.

 

Герхард Шрьодер, германски канцлер от 1998 до 2005 г., е в доста тесни връзки с руски компании. Той е в борда на руския петролен гигант "Роснефт" и е председател на комитета на акционерите на компанията, която отговаря за изграждането на газопровода "Северен поток 2".

 

Той беше призоваван от някои политици от германското правителство да се оттегли от тези свои роли, след като другите бивши лидери обявиха, че напускат позиции в бордовете на руски компании заради инвазията на Русия в Украйна.

 

Междувременно стана ясно, че е внесена жалба пред прокуратурата за участие в престъпления срещу човечеството срещу бившия германски канцлер Герхард Шрьодер.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5648 |10.03.2022 Politico: Готови на смърт? Защо повечето хора се издъниха на теста на Зеленски? . 0| 24501 |06.03.2022 Бойко Ноев: Прокуратурата и бившият екип на Борисов са основните проводници на руското влияние в България . 0| 6614 |02.03.2022 Politico: България е отказала да изпрати изтребители MиГ-29 на Украйна . 0| 3434 |25.02.2022 Германският президент към Путин: Спрете лудостта на тази война – сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads