Реклама / Ads
7| 4317 |20.05.2016 НОВИНИ

Политиците усукват за решението на Плевнелиев

.
Политиците започнаха да усукват за решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат.
 

 „Когато има лични причини, не смятам, че трябва да го коментираме. Що се касае до политическата част на днешния акт мога да кажа, че както на президент Плевнелиев, така и на всички избрани президенти през периода на демокрация могат им бъдат давани само положителни оценки”, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той коментира, че президентите са пряк избор на българските избиратели. „Типично за българската политика е когато някой заяви, че няма да се кандидатира за дадена позиция или не е вече на тази позиция, всички да се хвърляме срещу него и да бъде като диви животни. Както покойния президент Жельо Желев, така и президента Стоянов, Първанов и сега Плевнелиев - това са хора, които трябва да бъдат уважавани. Трябва ние политиците да се възползваме от техните международни контакти”, посочи още народният представител.

 

Смятам, че има две причини Росен Плевнелиев да не се кандидатира за следващ мандат, сподели  съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, коментирайки новината, че президентът няма да участва в президентските избори на есен. Едната причина е неуспялото му вето, а втората - може би е преценил, че няма качествата на президент. Не е искал да бъде поредният безличен президент на България, заяви Симеонов.

 

Президентът Росен Плевнелиев е видял, че няма нито обществена, нито политическа подкрепа за втори мандат, допълни  председателят на БСП Корнелия Нинова относно решението на президента Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат. Корнелия Нинова определи това като логично решение. „Изглежда е разбрал, че няма обществена и политическа подкрепа за втори мандат, а и той не беше човек за тази работа. Вместо да обединява много често разделяше нацията като вземаше позиция на една или друга страна, водеше едностранна и дебалансирана външна политика, която създаде опасности за националната сигурност в определени моменти. Това е най-социално нечувствителният президент на България каза тя и посочи ,че той нито веднъж не е наложил вето на закони, които са отнемали права. На въпрос дали това ще улесни БСП на изборите, Нинова посочи, че решението на БСП за кандидат не е зависело от това дали Росен Плевнелиев е щял да бъде кандидат за втори мандат или не. „Профилът трябва да е съвсем друг, различен от този, който беше г-н Плевнелиев“, каза лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4599 |19.05.2016 Депутатите се нахвърлиха на Плевнелиев за решението му да сезира КС . 3| 4082 |18.05.2016 Мъж с маска протестира срещу решението за бурките в Пловдив . 0| 4323 |22.04.2016 Иво Сиромахов: Политиците са страхливци . 0| 11626 |21.04.2016 Сценарист на Слави: Нагло, дебелооко и страхливо е решението за референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads