Реклама / Ads
19| 5108 |06.11.2023 НОВИНИ

Политолог: Искането на Ваня Григорова е последна отчаяна стъпка, която ще завърши със същия резултат

.
Емил Соколов
Да, Григорова има право да оспорва резултата, но като се правят такива заявки, политиците трябва да си дават сметка за последиците - още по-ниско доверие, още по-ниска избирателна активност, още по-безумни грешки и апатия. Никой няма да спечели, коментира политологът Емил Соколов.
 

Ниската избирателна активност се дължи на много неща. Нямаше нормално организирани избори чисто процедурно. Така доверието в изборите постоянно се подкопава и тази стратегия си продължава и сега с искания за касирания, преразглеждане на резултатите и т.н., посочи той.

 

Така че Григорова може да има право на тази последна отчаяна стъпка, но тя ще завърши със същия резултат, смята Соколов. 

 

 

А сега към това трябва да прибавим и искания за предсрочни парламентарни избори. Хората са отвратени. Така че една поредица от избори едва ли ще доведе до по-добри резултати за която и да е партия, допълни политологът.

 

Ваня Григорова прави всичко, както си му е реда. Но прави една груба грешка, че сравнява София със страната. Иска София да е като Троян. Още не мога да разбера защо. Но един мой познат ми обясни тя какво има предвид и тук идва комуникационната пропаст. Тя иска да каже, че комуналните услуги в Троян и дори в Дряново се контролират от общината и това е нещото, което дава резултати. Е, защо тогава тя не каже, че трябва да се гледат полезните и добри модели в другите общини, коментира журналистът Мирослав Димитров.

 

Със сигурност има комуникационни пропасти между избирателите и хората, които говорят политически. И не знам това как трябва да се коригира. Има конкретни терминологии, които не означават нищо за нормалните хора. Те няма да отидат до урните, ако нещо не ги е грабнало или трогнало, каза още той.

 

Ниската избирателна активност се дължи на много неща. Нямаше нормално организирани избори чисто процедурно. Така доверието в изборите постоянно се подкопава и тази стратегия си продължава и сега с искания за касирания, преразглеждане на резултатите и т.н. Да, Григорова има право да оспорва резултата, но като се правят такива заявки, политиците трябва да си дават сметка за последиците - още по-ниско доверие, още по-ниска избирателна активност, още по-безумни грешки и апатия. Никой няма да спечели, коментира политологът Емил Соколов.

 

А сега към това трябва да прибавим и искания за предсрочни парламентарни избори. Хората са отвратени. Така че една поредица от избори едва ли ще доведе до по-добри резултати за която и да е партия, допълни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6243 |06.11.2023 Кметът Васил Терзиев: Григорова има право да обжалва, преместваме Паметника на Съветската армия . 0| 3943 |06.11.2023 Политологът Иво Инджов: Местната власт не я чака нищо добро, ако има сглобки вместо коалиции . 3| 7419 |06.11.2023 При 100% обработени протоколи: Ясни са новите кметове на всички областни градове в страната /обновена/ . 79| 12843 |06.11.2023 При 100% обработени протоколи: Васил Терзиев стана кмет на София с 4786 гласа преднина пред Ваня Григорова /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads