Реклама / Ads
5| 12279 |29.09.2020 НОВИНИ

Политолог: Такива хитринки няма да променят обществените нагласи

.
Росен Карадимов и Стойчо Стойчев
Политическата ситуация е такава, че вече е илюзия да се мисли, че чрез такъв тип хитринки можеш да промениш една обществена нагласа, която е очевадна. Колкото повече такива опити бъдат правени, толкова протестната вълна ще бъде по-голяма.
 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия политологът Росен Карадимов. Негов събеседник бе доц. Стойчо Стойчев, а основната тема на разговори бе политическата обстановка у нас и проблемите с промените в Изборния кодекс, върху част от които вчера държавният глава Румен Радев наложи вето.

 

Стойчев не пропусна да припомни основни опорки от страна на управляващите.

 

Известният като “политологът на ГЕРБ”, коментира, че държавният глава Румен Радев не търси диалог с институциите, а с хората, които изграждат политически проект, с който от негово име ще се явят на парламентарните избори. Той посочи това няколко пъти, като на финала на разговора заяви:

 

“Следващите парламентарни избори ще са с повишена избирателна активност заради появата на феномена Слави Трифонов и евентуалната президентска партия”.

 

“Президентът е преценил, че чрез конфронтация ще спечели повече привърженици отколкото чрез диалогичност и колаборация. Той е антипод на своя предшественик Плевнелиев, който опитваше да гради мостов, а не да излиза на нож с тези, които не споделят неговите намерения”, смята още Стойчев.

 

Според Карадимов обаче управляващите влизат в спирала на скандал след скандал.

“Ако упорството на ГЕРБ в управлението продължи до края на мандата, ще предизвика протестна вълна”, категоричен беше Карадимов.

 

Според него приетите към този момент промени в Изборния кодекс са фактическо отстъпление от идеята за въвеждане на машинното гласуване, за каквото настояват протестиращите. Неговата надежда е, че вчерашното вето на президента няма да бъде преодоляно толкова лесно.

 

На свой ред Стойчев подчерта, че ако се запази двойният режим на гласуване, само ще се усложни отчитането на изборния резултат, защото Комисията ще трябва да изготвя един общ протокол на базата на два и така предпоставките за грешки ще бъдат още повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6158 |24.09.2020 Политолог: Експертен кабинет може да е само кратка прелюдия към служебно правителство . 10| 8607 |24.09.2020 Стефан Гамизов: Българската армия, по заповед на другаря Курбатов, ще извърши престъпления по служба и документални такива . 7| 6571 |11.09.2020 Политолог: Колкото по-отчетливо пленарна зала виси на ДПС, толкова по-страшно ГЕРБ пропада . 21| 7397 |08.09.2020 Н. Слатински: Европеец ми каза: ” Тук се кодошат с вас, щом сте си ги избрали такива, така ви се пада!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads