Реклама / Ads
4| 2570 |06.04.2024 НОВИНИ

Веселин Стойнев: Служебният кабинет е странна амалгама от политически лица. Новото в него е, че не е на президента

.
Веселин Стойнев Източник: Стопкадър: bTV
Политически ли е, или не служебният кабинет „Главчев“. Темата коментираха в ефира на bTV политическите анализатори Веселин Стойнев и Георги Харизанов.
 

„Служебният кабинет е странна амалгама от политически лица. Новото в него е, че той е не на президента и той ясно го подчерта и се дистанцира от него“, смята Стойнев.

 

„Проблемът с изборите през последните години не е в това, че са били нечестни, а в това, че всеобщият спад в политическия процес доведе до случайни резултати“, каза на свой ред Георги Харизанов в отговор на въпрос очаква ли честни избори.





„Важно е каква ще бъде кампанията сега, защото тя може отново да препъне нещата. Развали се сглобката, която беше почти сигурно, че ще продължи след ротацията. Сега да не се окаже, че е завинаги“, изтъкна от своя страна Стойнев.

 

По думите му е неизбежно отново да има някакво сътрудничество между ГЕРБ и ПП-ДБ, защото просто няма други политически сили на терена. "Борисов каза категорично, че само с ДПС няма да управлява. ПП-ДБ казаха категорично, че ДПС ще бъде изключено от новото мнозинство за реформи. Тоест тези две формации „са обречени“ да продължат заедно."





Политическият анализатор е на мнение, че ако кампанията доведе дотам, че да започнат да се замерват много сериозно с кал, това ще стане невъзможно след изборите и отново ще се стигне до предсрочен вот.

 

"Вече ще дойде „горският“, който да изгони тези две страни и в този „горски“ аз виждам президентът Румен Радев, който ще бъде принуден да излезе на политическия терен и да помете всички. Това ще се случи – това е игра с нулев резултат. Ако двете сили не намерят път отново една към друга, просто ще дойде „горският“, отбеляза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 3062 |06.04.2024 Радан Кънев: Заместничката на Сарафов е тревога. Не трябва Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа . 6| 2532 |06.04.2024 Лекар: Не е възможно нещо да съществува само на електронна рецепта и да го няма на хартия . 2| 2625 |06.04.2024 Пореден протест срещу бежанския център в Харманли . 21| 2680 |06.04.2024 Политологът Л. Стефанов: Доволен съм, че отиваме на избори, защото бяхме забравили какво е да гласуваш критично

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads