Реклама / Ads
0| 3361 |13.06.2022 НОВИНИ

Политологът Ал. Димитров: Големите губещи на следващи избори са БСП и ДБ

.
Александър Димитров
Големите губещи на следващите избори са ДБ и БСП, техните проценти ще са доста по-надолу, ”Възраждане” ще спечели доста повече, прогнозира Александър Димитров. При ИТН има очаквания да върнат част от резултата си, посочи той. По думите му най-вероятно ГЕРБ и ПП ”ще си сменят местата” - ГЕРБ ще се върне на първо място, но с много по-нисък от желания резултат. Това мнение изрази пред БНР Александър Димитров, политолог и преподавател в УНСС.
 

"Категорично се насочваме към нови избори. Не виждам дали тази коалиция ще преодолее вече натрупаното негативно впечатление у гражданите, в обществото. В момента не виждаме нищо по основната заявка на тази коалиция – борбата с корупцията. Виждаме съвсем друго – спорове около постове, дебати около назначения, които се случиха със стотици за 6 месеца, в различни сектори на публичната администрация, местната власт, виждаме повече от предишното дори. Аз съм сигурен, че избирателите са изключително объркани.", заяви още той.


За да има правителство на малцинството, трябва да има парламентарна култура, каквато нямаме. Освен това трябва да има повече партии в парламента – други играчи, които не са номинално обявени като управляващи и опозиция и които епизодично да подкрепят предложения на едно правителство, допълни политологът.

 

Според Димитров "има вариант, в който ИТН се разцепва", това е "изпитаният, който вече сме наблюдавали", защото "Възраждане" на този етап е монолитен блок, ДПС винаги е бил такъв, а от ГЕРБ не може да се очаква да се отделят толкова депутати.

 

В тази ситуация президентът е доста по-резервиран, отколкото бихме очаквали, коментира Александър Димитров.


Къс програмен кабинет е много неясна конструкция, смята политологът, който пита ако се приеме актуализация на бюджета и предстоят нови избори, какво налага такъв програмен кабинет.


"Г-жа Нинова в лично качество едва ли ще е добър парламентьор, но познавайки характера на Трифонов, се съмнявам, че който и да е, би го убедил да се върне", заяви Александър Димитров за евентуални преговори за скрепяване на коалицията или преформатиране на управлението.

Димитров обрисува Корнелия Нинова и Слави Трифонов като не най-диалогичните хора, "хора с твърди характери, държат да се налагат на другите, трудни на маса за преговори".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 17947 |10.06.2022 Проф. Ангел Димитров: От няколко дни съм подложен на натиск от ДАНС . 0| 3080 |08.06.2022 Петко Димитров: Под натиска на граждани и с помощта на БСП беше спасено зелено пространство в район ”Сердика” . 0| 3399 |30.05.2022 Мартин Димитров: Приемането на еврото значи стабилност . 0| 2988 |25.05.2022 Мартин Димитров: Купуването на целия азерски газ е най-доброто решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads