Реклама / Ads
5| 9073 |29.11.2021 НОВИНИ

Политологът В. Гарнизов: Важно е Петков и Василев да удържат парламентарната си група да не се разпадне

.
Васил Гарнизов
Има дух на коалиционност и той не се определя само от резултатите от последните избори - това бяха резултатите и от трите парламентарни избора. Мнозинството за промяната се е запазило като брой гласове, само че вътре са се преразпределили водещите актьори на промяната. Това коментира социалният антрополог и политолог проф. Васил Гарнизов.
 

Ще бъде изключително важно да удържат парламентарната си група да не се разпадне. Не искам да правя лоши внушения. Просто твърдя, че ние не знаем какво стои зад Кирил Петков и Асен Василев, каза още той.

 

В момента Кирил Петков и Асен Василев са наградени с повече доверие от останалите и са личностно по-подходящи за такава обществена терапия, каза Гарнизов.

 

„Тук имаме опит за пълна публичност и пълно разголване – всички партии пред телевизора на живо си разказват програмите.“

 

„Предаването на живо трябва да бъде прекратено още от днес. През седмицата изобилстваха твърде много предложения за разходи и много малко предложения за приходи“, коментира политологът, като определи преговорите от изминалата седмица като „нова кръгла маса“.

 

Особено имената не бива да се коментират публично, счита проф. Гарнизов.

„Направят ли грешката да тръгнат да коментират имената публично, вие ще видите какви лимонки ще гърмят, какви мини ще гърмят, какви истерии ще се развихрят. Каквото беше предавано на живо, беше. Тази седмица има нужда от друга технология.“

 

Проф. Васил Гарнизов подчерта, че ПП все още не е партия.

 

„Там имаме 67 депутата. Ние не знаем зад кой от депутатите какъв интерес стои. Не искам да казвам, че зад някой от тях стои някой олигарх. Ние просто не ги познаваме. Тепърва ние ще видим как Кирил и Асен ще работят със своята партия.", посочи той.

 

„БСП се опитва, поне част от нея, да върже ръцете на г-жа Нинова, която пък в тия преговори вижда своя последен шанс за оцеляване. За нея успехът на правителството е жизненоважен. БСП е по-ясен и предвидим партньор в тези преговори, отколкото другите участници“, коментира политологът.

 

Според него Нинова е най-нелицемерният участник в тези преговори, защото е извадила открито определени лица, дори такива, свързвани с някои от катастрофите на прехода, допълни Гарнизов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4127 |22.11.2021 Политологът Панчугов: Хората не гласуват, защото не харесват това, което се случва . 6| 3724 |16.11.2021 Политологът Стр. Делийски: Петков и Василев - ангелоподобни технократи, готови да правят промяната с 20-годишно закъснение . 9| 3807 |15.11.2021 Кирил Добрев: ​Най-важното в момента е балотажът за президент . 8| 3689 |14.11.2021 За Борисов било важно да се промени промяната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads