Реклама / Ads
31| 26072 |17.09.2021 НОВИНИ

Проф. Ивайло Дичев: Асен Василев и Кирил Петков ми напомнят на Тони Блеър

.
Ивайло Дичев
Радвам се, че Кирил Петков и Асен Василев решиха да направят тази стъпка, дано имат успех. Тези двама господа са доста прагматични хора с много ясна посока. Те виждат развитието на България в привличането на чуждестранни инвестиции, което за нас е въпрос на живот и смърт. До известна степен напомнят на Тони Блеър, който бе заявил: ”Ще направим икономически растеж, за да можем да даваме повече социални помощи”, и това се оказа доста успешна политика. Това заяви проф. Ивайло Дичев.
 

"Истината е, че се намираме в една много тежка криза. За жалост не може да бъде излъчена фигура на президент и ние като общество не можем да се обединим около някаква персона. Изглежда, че сме неспособни да излъчим национален лидер", каза още той пред  БНТ.


,,Само вижте "Има такъв народ", които дойдоха със заявката, че ще се борят за мажоритарна система, а депутатите им не ги чухме, те не се отличиха с нищо. Политиката се превърна в мръсна дума, вече никой не иска да се захваща с нея и да се занимава с нещо, заради което ще го ругаят и псуват после'', смята проф. Дичев.
Според него бъдещият политически проект на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков е стъпка в правилната посока.


,,Другият изход е в подмяна на водещите фигури. Даниел Митов, например, би могъл да заеме лидерското място в ГЕРБ. Същото нещо важи и за ИТН, защото Слави Трифонов стои затворен вкъщи и никой не знае какво прави. Що се отнася до по-новите партии, те нямат идеологическа идентичност и разчитат на фойерверки, защото по-лесно се чува агресивната реплика, отколкото позитивната и градивната'', сподели културният антрополог.

 

В заключение Ивайло Дичев изрази надежда в следващия парламент червените линии "да станат оранжеви", защото за всички е видно, че депутатите ще трябва да се научат да си сътрудничат или в противен случай пак ще стигнем до задънена улица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6295 |16.09.2021 Проф. Маринов: Свободно решение на двама свободни човеци – Петков и Василев не са пратени от Радев да правят партия . 15| 3875 |16.09.2021 Проф. Гетов: Ако 100% от населението беше ваксинирано, днес починали от COVID нямаше да има . 6| 3491 |15.09.2021 Ивайло Мирчев: Българският парламент отне на Гешев един от основните му инструменти за натиск и репресии . 0| 3283 |15.09.2021 Проф. Киров: Символика на политическа немощ се предава като щафета на следващия парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads