Реклама / Ads
0| 5426 |04.07.2022 НОВИНИ

ПП имали право на втори шанс, но не го искали. ИТН готови на разговор при покана

.
ПП имат право на втори шанс. Опитваме се да им го дадем, но те не го искат. Да изпратят писмо до парламентарната група и ние ще съберем и ще решим какъв екип да излъчим за преговори. Ще отидем на разговори, ще ги изслушаме, ще видим върху какво разсъждават. Категорично ще отидем. Трябва бавно да започнем да правим обединението. В момента трябва да отстъпи частното, да тръгнем към общото. Да не търсим само врага, а онази запетайка, с която ще можем да продължим напред.
 

Това заяви пред bTV Ива Митева, депутат от "Има такъв народ" и зам.-председател на Народното събрание. 


"Никой не ни търси за разговори. Преговарят останалите три парламентарни групи. Звънят ни, но персонално като народни представители. Обидно е, когато се обръщат към останалите парламентарни групи, за да ги поканят като група в разговори, към нас да се обръщат само като народни представители. Не е сериозно", посочи още Митева. 


По думите й премиерът Кирил Петков продължава упорито да звъни на депутати от партията на Слави Трифонов. 


"Казват, че трябва да се направи нещо, трябва да вярваме, че те са промяната, искрени са в поведението си и ние не сме на страната на истината. Не съм убедена в това. Грозно и непочтено е по този начин да се притискат народни представители. Колеги казват, че се използват включително и семействата им, търсят се факти, с които да се уязвят. Появяват се приятели и познати, които не са чували от години", посочи Митева. 


Формацията ще обсъди варианта на кабинет на ПП начело с Асен Василев. Не е взела категорично решение дали ще го подкрепи или не. 


"Дали ще е той, или Кирил Петков, разликата е никаква. Мисля, че това ще е нашата позиция. Ние твърдо вървим напред в решението си. Много пъти дадохме сигнал, че имаме желание да разговаряме при хипотеза Асен Василев да е премиер", заяви още Ива Митева. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3267 |29.06.2022 АЕЖ: Провалът на СЕМ е крайно разочароващ. С четири гласа "против", Кошлуков няма право да е начело на БНТ . 0| 3736 |29.06.2022 Бимбалов: Нинова влиза в гладиаторска битка за авторско право върху русофилията в България . 0| 3152 |29.06.2022 Великобритания налага санкции на втория най-богат човек в Русия . 0| 2958 |29.06.2022 И вторият опит за избор на шеф на БНТ се оказа неуспешен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads