Реклама / Ads
0| 3089 |22.07.2022 НОВИНИ

И следващата седмица може да нямат номинация за премиер

.
Не мога да потвърдя, че следващата седмица ще има номинация за министър-председател.
 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание депутатът от “Продължаваме промяната” Андрей Гюров. 

 

Коментарът му идва на фона на приключилия вчера първи кръг от разговори между партньорите в разпадналата се коалиция, след като от БСП получиха третия мандат и респективно - последният шанс за излъчване на правителство в рамките на този парламент. На първите разговори от БСП, ПП, ДБ и ИТН обсъдиха програмата, изготвена още преди седмици при връчения на “Продължаваме промяната” първи мандат. От ИТН вече посочиха, че тя до голяма степен се припокрива с коалиционното споразумение и нямат много забележки. Направиха обаче някои предложения, които според лидера на левицата Корнелия Нинова са добри. 

 

В препъникамък на разговорите обаче може да се превърнат персоналните предложения. Името на премиера може да доведе до още повече напрежение в и без това обтегнатите отношения. От БСП настояват за премиер да бъде излъчен представител на “Продължаваме промяната”, но междувременно от ИТН чертаят червена линия и не искат Кирил Петков и Асен Василев да са част от изпълнителната власт. Междувременно именно Василев е едно от спряганите за премиер имена. 

 

“Имаме днес до края на деня да предоставим нашите коментари. В момента текат съгласуванията в комисии и по ресори, така че до края на деня ще имаме коментари. Аз съм ги прегледал предложенията. Някои от тях са неприемливи, но няма да давам сега коментари, защото имаме вътрешна процедура до средата на деня, в който ще съберем от всички ресори коментари, след което ще ги обсъдим и съгласуваме с останалите партии", допълни Гюров.

 

“На този етап не сме водили директни преговори с тях, така че не мога да коментирам. Това, което се случва в зала и в комисии, има някаква конструктивност, отговори Гюров на журналистически въпрос дали "Има такъв народ" са станали "по-разговорливи". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3255 |22.07.2022 Радостин Василев: Ако другата седмица няма развитие, отиваме на избори . 0| 3198 |21.07.2022 Христо Иванов: Не може след 8 месеца да кажем, че не се справяме . 0| 3186 |21.07.2022 Още тази година Русия може да се изправи пред съд за военни престъпления . 0| 3036 |20.07.2022 Заради газовата криза: Швейцария може да въведе 4-часови прекъсвания на тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads