Реклама / Ads
0| 3005 |01.03.2022 НОВИНИ

Политологът Хр. Панчугов: Ще се търси симбиоза между политически проект на Стефан Янев и „Възраждане“

.
Христо Панчугов Източник: БГНЕС
”В този парламент могат да се търсят широки мнозинства при ясна политика за кризата в Украйна”, заяви политологът Христо Панчугов . ”Това със сигурност ще е някаква криза на мнозинството, което не е непременно правителствена криза”, посочи Христо Панчугов относно смяната на министъра на отбраната и в анализ дали това ще предизвика трусове в управляващата коалиция.
 

"Има в българското общество подкрепа за подобен тип действия. Виждате поведението на „Възраждане“, което довежда до крайност всички тези послания. Очевидно ще се търси някаква симбиоза между двете и събирането на подобен род привърженици. Ситуацията, в която се намираме, много бързо ще изземе кислорода от този пожар и не мисля, че има сериозен, истински, голям потенциал за създаването на такава формация.“, каза още той в коментар за изявленията на Янев. Фейсбук посланието на министъра на отбраната е целяло да предизвика протест в негова подкрепа, който ще прерасне в политически проект, "на който г-н Янев удобно ще се окаже начело“, допълни той.


Във връзка с позициите на БСП в правителството Панчугов предупреди, че може да се стигне до политически шантаж и извиване на ръце – „на премиера или на различни участници в това правителство, в една или друга посока, в името на това да се запази мнозинството.“


„БСП не просто поставя под съмнение членството на България в НАТО и ЕС, без значение, че говорят нещо друго. Тя поставя пред изключително голяма трудност решаването на
уравнението с българската национална сигурност и това започва да става откровена заплаха“, заяви Христо Панчугов.


Относно различните позиции на досегашния военен министър и на премиера политологът отбеляза, че „подобен тип разминавания блокират възможността за правене на каквато и да е политика“.


"Досега виждахме "откровено уклончива позиция на министър Янев" и по трите важни въпроса – какво България може да направи, за да помогне на съюзниците си в Украйна, какво иска да направи и как това ще гарантира българската национална сигурност", изтъкна Панчугов. Според Христо Панчугов „хора като г-н Янев се възползват от тази опасна илюзия и скъсване с реалността, която битува сред част от българското общество и се заиграват с подобен тип послания“ като тези, които се чуха на протеста вчера.


"Корнелия Нинова споделя като че ли тази странна илюзия, която чухме от площада, за това как преговорите са единственото решение между Русия и Украйна." Панчугов е на мнение, че в изразената си позиция в социалните мрежи преди да му бъде поискана оставката министър Стефан Янев е използвал "внушения" и не сме чули „неговата концепция за национална сигурност на фона на развиваща се криза и пред лицето на самата криза, но за сметка на това разбрахме, че той не е удобен“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3021 |23.02.2022 Политологът Христо Панчугов: Путин ще бъде спрян, ако хората около него бъдат ужилени от санкциите . 15| 5282 |10.02.2022 Политологът Р. Коларова: Премиерът ще е в силна позиция спрямо Гешев, ако използва ДАНС, а не Google . 0| 3309 |04.02.2022 Политологът Любомир Стефанов: Сценарий тип „Боянски ливади“ е ядреният . 6| 3547 |28.01.2022 Панчугов: Мантрите за нулева корупция се изчерпаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads