Реклама / Ads
31| 11767 |31.05.2023 НОВИНИ

Светослав Малинов: Всички посолства са изпратили до държавите си нота, че Радев саботира редовното правителство

.
Светослав Малинов
Действието на президента е опасно. Той е държавен глава, разполага с цялата информация, която има, със службите, които има. Трябва да му се каже, че посолствата са изпратили ноти, че президентът на България саботира създаването на редовно правителство, пожелавайки на партиите да се провалят. Това заяви политологът Светослав Малинов.
 

Явно президентът не се съобразява с искането на народа за редовно правителство. Грозно бе поведението на президента. Държавният глава играе срещу мнозинството от гражданите. Той казва "да се провалите дано!". Като го чух, казах, че до три дена ще има правителство, заяви още  бившият евродепутат в "Честно казано с Люба Кулезич".

 

Имаме случай, в който държавният глава атакува и то публично, посочи той.

 


Най-добрият начин за нашата среда е експертно правителство, но се събуждат лоши спомени. Да не се чувстват хората предадени. Стигнах до синоними като непартийно, технократско правителство. Очевидно доверието между двете големи
партиите не е достатъчно за класическа коалиция, обясни Малинов.

 

Кой е виновен няма да го реши правителството, а съдебната власт. Важно е, че има в момента ход. Академик Николай  Денков и Мария Габриел все пак са фигури като гарант, посочи бившият евродепутат.


Ако се постигне мнозинство и той е стабилно, няма лошо. Дори да има политически фигури в кабинета. Доверие е да има от една партия премиер и финансов министър, смята той.


Речта на Карадайъа ще му бъде напомняна и той накрая ще се отрече от тези думи. Защото ще получим пари от европейските фондове и хората ще са доволни от компромиса. А на Карадайъ ще му се напомня тази реч на омразата, обясни политологът, като напомни за речта на лидера на ДПС срещу ПП-ДБ. По думите му компромисът не винаги е прадателство, понякога е и лечение.

 

На местните избори ще се види дали едно такова предателство е предателство или начин да се върви напред. Ще има евроизбори догодина. Може нещата да се успокоят и от това се страхуват противниците на едно редовно правителство, каза още Малинов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3375 |30.05.2023 Подоляк за атаката на дронове над Москва: Не всички искат да атакуват Украйна, някои се връщат към Кремъл . 31| 3224 |29.05.2023 Украйна е ликвидирала всички 11 ракети ”Искандер” при втората руска атака срещу столицата Киев днес . 6| 3212 |29.05.2023 ДСБ: Ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет . 0| 3008 |26.05.2023 Политолог: Ако Ердоган спечели, ще се запазят всички международни тенденции, шансовете на опозицията са малки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads