Реклама / Ads
0| 3294 |25.08.2022 НОВИНИ

Политолози: Служебният кабинет и ГЕРБ говорят в един глас, предстои мръсна кампания

.
Милен Любенов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
„Газовите доставки за България станаха тема на ожесточени политически престрелки между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“. Това е линия на поведение от страна на ГЕРБ. Те отново се опитват да изпълнят със съдържание лозунга „Ред в хаоса“ от миналата година. Цялата тази риторика около газа е част от по-дълбока стратегия за дискредитиране на предишното правителство и преди всичко на ПП“, коментира политологът Милен Любенов.
 

Колегата му Борислав Ангелов обърна внимание, че България има малък пазар на потребление на газ. Според него служебното правителство симулира дейност и има голям синхрон по темата за газа между служебния кабинет и ГЕРБ. Ангелов смята, че служебното правителство е част от предизборната кампания от първия ден на своето назначаване.

 

„Избирателната активност ще бъди съизмерима с тази от ноемврийските избори миналата година. Дълги години имаме проблеми с избирателните списъци, така че това не е реалната активност, която винаги е по-висока. Очевидно ще има много остра предизборна кампания. Това го виждаме от последните действия от вчера. Много остър сблъсък ще наблюдаваме между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната“. Това е стратегията на двете партии“, отбеляза Любенов пред Bulgaria ON AIR.

 

По думите му, ако има отчетлив победител на тези избори с разлика от над 6% или повече, тогава почти сигурно ще има стабилно правителство около партията победител. Ангелов смята, че предстои кампания на компроматите - черна и мръсна кампания, която цели да няма голяма избирателна активност. Политологът посочи, че цялата атака е концентрирана срещу БСП и Корнелия Нинова, защото те са пречката да има по-ниска избирателна активност.

 

„Засега ситуацията е патова за съставяне на правителство, според прогнозните резултати. Всичко ще зависи от предизборната кампания. Така че всички политически партии трябва да подходят доста отговорно към кампанията, ако искат да постигнат добри резултати. Доверието към институциите и политическите партии е критично ниско. Хората са много изнервени, защото това са четвъртите избори, на които ще отидем в рамките на година и половина. Докато всички партии не преосмислят своето поведение, ще се намираме в тази ситуация“, анализира Милен Любенов.

 

„Целта на ГЕРБ е с ДПС и „Възраждане“ да имат 121 депутати. Целта на ГЕРБ е да се създаде ситуация, в която без тях да не може да се направи правителство. Ние се намираме в силна патова ситуация. Те искат да се продължи този хаос в страната. Целта на служебното правителство е да се влезе в матрица от избори. Аз виждам наченки да се създава организация да се управлява страната без парламент, колкото се може по-дълго време“, подчерта Ангелов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3073 |24.08.2022 МС проверява 62-ма души, назначени на граждански договори в кабинета ”Петков” . 0| 2913 |23.08.2022 Служебният министър на икономиката не вижда завой към „Газпром“ . 0| 2884 |23.08.2022 ДБ: Кабинетът „Донев“ реставрира зависимостта от Кремъл и „неизбежно“ води страната към тежка газова криза . 0| 4319 |23.08.2022 Социологът Добромир Живков: Нямам обяснение защо Радев не даде шанс на кабинета „Петков“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads