Реклама / Ads
10| 3101 |21.06.2023 НОВИНИ

Полицаи се превърнаха в хамали заради ”Стежанка” от ”Осемте джуджета”

.
Снимка на полицаи, пренасящи мебели на затворен паркинг обиколиха социалните мрежи вчера и предизвикаха коментари. Причината - присъствието в кадъра на Любена Петрова, бившата жена на обявения за издирване Петьо Петров - Еврото.
 

Появиха се спекулации, че снимката е стара. От МВР обаче обясниха, че сучаят е от 18 юни и става дума за охранявано лице, което е било изложено на риск. С постановление на прокуратурата на Петрова е била възложена денонощна лична физическа охрана от органи на СДВР.

 

"Няма съмнение, че се върши нещо незаконно в случая", категоричен бе пред Българската национална телевизия Красимир Мазгалов, изпълнителен секретар на Съюза на съдиите.

Полицаите помогнали на Любена да качи мебелите в колата си, защото паркингът на столичния магадин се счита за "високорисково място".

 

"Сцел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките единствено с цел по-бързото им оттегляне", се допълва в позицията на МВР.

 

Пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР, коментира, че над 160 полицаи се занимават с подобна дейност - охраняване на защитени свидетели.

 

"Над 160 служители на МВР се занимават с охрана на защитени свидетели. С тях те ходят на фризьори, дискотеки. При нас защитените свидетели или не са с огромна необходимост от защита, или тотално не осъзнават ситуацията, в която са. Едва ли в случая е имало чак такава необходимост да се сменят мебели, за да се създават такива ситуации", допълни Кузманов.

 

"Снимките са достатъчно красноречиви до какво състояние сме доведени. Това е било единственото, което колегите са могли да направят в тази ситуация. Колкото и грозно да звучи, тези хора са отделени от преките си задължения по охрана на обществения ред и вътрешна сигурност на гражданите. Повече от 91 институции - министерства, агенции, дирекции, могат да възлагат всякакви дейности на МВР. При този недостиг на служители, това е излишен разход", каза още синдикалистът.

 

Бившата жена на Пепи Еврото бе един от основните герои в разследването на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета", в която се заговори за схема за приватизация на бизнеси и подкупване на магистрати. Преди около две седмици Любена Петрова даде интервю пред АКФ, в което заяви, че се страхува от бившия си съпруг, обявен за издирване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5878 |16.06.2023 Сигнал до Фрог: Новият вътрешен министър спаси полицаи, но жертва пожарникари . 2| 2826 |15.06.2023 Напрежение между Прищина и Белград след ареста на косовски полицаи . 0| 2648 |12.06.2023 След протест: Вътрешният министър Стоянов отмени заповедта на предшественика си за съкращения на полицаи . 2| 2984 |01.06.2023 Демерджиев: Над 160 полицаи охраняват различни лица заради войната в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads