Реклама / Ads
8| 2412 |06.03.2024 НОВИНИ

МВР: Имало е патрулки близо до "Осемте джуджета", но не е доказано, че са го охранявали

.
Петьо Петров - Еврото
Полицейски патрулки са били паркирани в близост до „Осемте джуджета“, но не е доказано, че са го охранявали. Това е показала проверка на МВР. За ресторанта се твърди, че там бившият следовател Петьо Петров - Еврото е уреждал проблеми в съдебната система. МВР започва и проверка на разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, осъществявали охрана на друг клуб - този на Мартин Божанов - Нотариуса.
 

Проверката била назначена през 2021 година от тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, посочиха от МВР в съобщение до медиите. Констатирани са различни дисциплинарни нарушеня. 

МВР започва проверка на разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти. 

 

Проверката е във връзка със снимки, публикувани от Антикорупционния фонд. Твърди се, че на кадрите виждаме полицейски служители, които са извършвали охрана на "SS Club", стопанисван от Мартин Божанов - Нотариуса.

 

Ето и цялото съобщение на МВР:

 

"По повод твърдения в публичното пространство за участие на служители на МВР в охраната на ресторант „Осемте джуджета“ информираме, че със заповед на тогавашния вътрешен министър г-н Бойко Рашков през юни 2021 г. е извършена обстойна проверка по сигнал на Фондация „Антикорупционен фонд“.

 

В доклада на дирекция „Инспекторат“ се посочва, че в периода от 01.01.2018 до 31.03.2021 г. е осъществяван престой на служебни полицейски автомобили в близост до ресторанта. Комисията не е намерила доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му. Констатирала е занижен контрол, както и различни дисциплинарни нарушения, свързани с реда на извършване на обход на патрулите.

Констатациите в доклада са били докладвани на г-н Бойко Рашков на 03.08.2021 г. На 01.09.2021 г. е изпратен отговор до Антикорупционен фонд, подписан от г-н Рашков.

 

Във връзка с разпространени в медийното пространство снимки на лица, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти, министърът на вътрешните работи вече е разпоредил извършването на проверка".

 

ФрогНюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2457 |06.03.2024 Преустановяват търсенето на Ивана в околностите на Дупница . 6| 2386 |06.03.2024 Западните съюзници умуват как да накарат Путин да си плати . 16| 4864 |06.03.2024 Става страшно! Съдия Галя Георгиева поиска да се разследва АКФ заради "майдан срещу съдии и прокурори" . 2| 2457 |06.03.2024 Асен Василев очаква "съвсем малки смени в кабинета". Преговорите започват в петък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads