Реклама / Ads
5| 4402 |11.07.2020 НОВИНИ

Полиция и граждани вече са в ”Росенец”. Има опасения за сблъсъци

.
Източник: БНТ
Жандармерия и огромно струпване на хора в парк ”Росенец”. Десетки симпатизанти на ДПС вече са на място, както обявиха по-рано. Те са там, за да защитят почетния председател на партията Ахмед Доган.
 

Прииждат и хора, които обявиха още в средата на седмицата, че ще участват в организираното "Масово ходене на Росенец", породено от опита на Христо Иванов да акостира на крайбрежието в района на летните сараи на Ахлед Доган. Той обаче бе възспрян от гардове на НСО.

 

Напрежението е високо. То се явява като продължение на снощните сблъсъци между полиция и протестиращи в столицата, по време на втория ден от демонстрациите срещу управляващите. По този повод от управляващите снощи излязоха с декларация, в която призоваха за отговорност от замесените според тях лица. Тази сутрин имаше и брифинг в централата на ГЕРБ, по време на който бе заявена тезата, че протестът е яхнат от шпицкоманда на Васил Божков.

 

Продължават да прииждат хора към парк "Росенец". На място са и Христо Иванов и Ивайло Мирчев, които заявиха пред bTV се притесняват от лошата полицейска организация.

 

Твърди се, че властите избирателно пускат "на плаж" само хора, които симпатизират на ДПС.

 

"Това е изключително тясно място, на което хората ще се смесят. В тази таха се създава идеалната възможност за провокация. Ще се опитаме да упражним правото си на законен протест. Естествено, ще се опитаме да стигнем до плажа. Притесняваме се, че са създадени условия за провокация. Не можем да спрем никого. Тази проява е организирана от хиляди хора, които сами решават кога да дойдат. Не ги водим по този начин, както правят от ДСП. Затова искахме предварителна информация за организацията. Писахме писма, но никой не ни даде авансово данни. Ще дойдат майки с деца, семейства... Това е скандално", посочи Христо Иванов.




Posted by Ивайло Мирчев on Friday, July 10, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8164 |11.07.2020 Октай: Граждани на България, не давайте да ви използват в етническия сблъсък, който е целта на мафията . 5| 5442 |10.07.2020 Христо Иванов: НСО работи повече за Доган, отколкото за президента . 17| 7475 |10.07.2020 Сблъсък на полиция и протестиращи против властта около автобусите с привърженици на ГЕРБ /обновена/ . 9| 9667 |10.07.2020 Полиция пред Сарая на Доган, влизат камиони с пясък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads