Реклама / Ads
13| 5135 |11.07.2020 НОВИНИ

Граждани се стичат под прозорците на властта. Започва ден 3 от протестите

.
Източник: БГНЕС
Започнаха да се събират граждани под прозорците на власта. Това е третият ден на протести за оставката на кабинета ”Борисов 3”, които се провеждат в столицата. Демонстрации има и в други части на страната.
 

Днешният протест отново е по инициатива на така нареченото "отровно трио" на адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков.

 

Не се изключва и днес да се стигне до стълкновения с униформените. Вчера вечерта напрежението ескалира. Това е третият ден на демонстрации - в изминалите два дни гражданите достигнаха хиляди. Вчера имаше и контрапротест в защита на управляващите. Демонстрантите бяха съставени предимно от структури на ГЕРБ в цялата страна, които пристигнаха в столицата с автобуси. На тръгване автобусите бяха нападнати.

 

Според управляващите протестът е бил яхнат от шпицкоманда на Васил Божков, а провокаторите са професионални протестъри и ултраси.

 

Днес имаше напрежение и край Черноморието. В гореща точка се превърна парк "Росенец", където граждани се опитаха "да отидат на плаж". До тук се стигна след опита за десант на бившия правосъден министър Христо Иванов, който бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха. Разрази се страхотен скандал.

 

Днес протестът бе организиран за 11 ч., но още от снощи край летния сарай на Ахмед Доган пристигнаха симпатизанти на ДПС. Това бе и причината полицията да не допуска другата група протестиращи на плажа, където трябваше да се проведе демонстрацията. Ескалацията на напрежението доведе до пробив на полицейския кордон, поставен като бариера недалеч от плажа. Арестуван бе за кратко и Ивайло Мирчев.

 

В крайна сметка по настояване на бургаския кмет Димитър Николов властите направиха възможно "плажуването". Протестиращите стъпиха на плажа и прибраха знамето, изхвърлено преди дни от гард на НСО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4400 |11.07.2020 Димитър Николов си изми ръцете с МВР: Наредил съм да се осигури достъп на граждани до пътя . 5| 4401 |11.07.2020 Полиция и граждани вече са в ”Росенец”. Има опасения за сблъсъци . 21| 8163 |11.07.2020 Октай: Граждани на България, не давайте да ви използват в етническия сблъсък, който е целта на мафията . 9| 6582 |10.07.2020 Адв. Албена Белянова: Кои точно правомощия могат да подпомагат държавни служители на контра-протест срещу българските граждани?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads