Реклама / Ads
17| 6823 |21.08.2020 НОВИНИ

Полиция иззе съд за варене на компоти от майката на протестиращ /видео/

.
Мая Манолова
Вчера след акция на десет полицаи от отдел „Наркотици” и „Икономическа полиция” в дома на майката на активиста от протестите и учредител на „Изправи се.БГ” Тихомир Василев служителите на реда си тръгнали под мишница със съд за варене на компоти. В дома на беззащитното семейство, без Тихомир да е там, полицаите са тарашили три часа и половина, като са заплашили, че ще нарежат входната врата с флекс.
 

Това обяви Мая Манолова на извънреден брифинг. 

 

Те са връхлетели в жилището със заповед към семейството на Тихомир „Ръцете на тила!". Това е не просто психически натиск, а брутална полицейска репресия над беззащитни граждани, чиито син е активист от протестите и към онзи момент не е бил в дома на майка си.

Заповед за претърсване и изземване не е имало.  След като не са открили наркотици, те са накарали роднините на Тихомир доброволно да подпишат протокол за предаване на съд за варене на компоти. Тарашили са дома, мазето и наето от семейството помещение, обясни Манолова.

 

Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си наредил нахлуването на полицаите в дома на майката на Тихомир.

 

"Борисов, нямаме никакво съмнение, че ти си разпоредил репресията и незаконните действия в дома на Тихомир, защото ти се хвалиш, че управляваш държавата, натискайки копчета. А МВР е на твое подчинение. Трагикомедията, в която превръщаш държавата ни дава още по-силна мотивация да продължим да се борим за свободна и силна държава, в която хората могат свободно да протестират и да изразяват своето мнение и да ти искат оставката. Това е пореден опит за натиск", категорична бе Манолова.

Тя заяви, че откакто е обявила на 23 май участие на „Изправи се.БГ" в изборите, активисти на платформата са подложени на същата полицейска репресия и скалъпени обвинения.

 

Манолова каза, че от работа са уволнени членове на Гражданската платформа, като съобщи за случай на нарязани гуми на микробуса на друг активист на протестите – Никола Вапцаров, който всяка вечер е с тъпан на протестите.

По думите на Манолова гумите на микробуса са срязани пред очите на полицаи и до микробуса са били оставени патрони от огнестрелно оръжие.

 

Манолова добави, че в средата на юли самата тя е алармирала във Фейсбук за подготвен подобен тараш и в нейния дом.

 

"Тогава Борисов не се осмели да изпрати полицай в дома ми, може би защото знае, че нямам кюлчета злато в чекмеджето", каза тя.

 

Попитана за детайли около нахлуването на полицията в жилището тя обясни, че под съда за варене на компоти е имало и уред за печене на чушки, който жената е отказала да даде доброволно, защото правилно е преценила, че няма да й бъде върнат на време, а е необходим, предвид потребностите на сезона.


Вижте какво каза и самият Тихомир:




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5174 |21.08.2020 Полицията премахна блокадата на Панаирния мост в Пловдив . 10| 7522 |18.08.2020 Любомир Аламанов за събитията снощи: Няма вариант, в който полицията просто си тръгва. Няма. . 17| 5921 |12.08.2020 Гореща точка: Беларус. Полицията стреля по хора, подкрепящи протестиращите . 20| 6950 |11.08.2020 Битовата престъпност като пиар: Полицията чака Гешев, за да обяви разкрити престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads