Реклама / Ads
8| 8179 |12.03.2020 НОВИНИ

Половината лекари от болницата в Гоце Делчев хвърлиха оставки

.
Половината лекари от общинската болница в Гоце Делчев подадоха оставки. Такива се очаква всеки момент да внесат и голяма част от медицинските сестри. Шест отделения са пред закриване. Самата болница - също, съобщи БНР.
 

Причината според недоволните е авторитарно управление и безконтролно харчене на средствата, което поставя лечебното заведение в дългова спирала. След извънредно заседание на общинския съвет от утре работна група, начело с кмета на общината, влиза в болницата с надеждата да потуши конфликта.

Завеждащите на шест от общо 11 отделения са депозирали оставки, заедно с още осем утвърдени лекари.

 

Според хирурга д-р Канелов основната причина е: „Най-големият конфликт, който е свързан със самия управител на болницата, е, че той не може да управлява тази болница. Той няма правилната насока за управлението“.

 

Оставка вчера е подал и зам.-директорът на болницата д-р Първанов, който завежда и интензивното отделение: „Има неща, които не ги одобрявам, погрешен подход. За да се стигне дотам, явно подходът е страхотно погрешен“.

 

Според подалите оставка лекари финансовият ресурс на болницата се разпределя еднолично от управителя, по неясни критерии се подписват договори, които са в ущърб на здравното заведение. Медицинските сестри, които днес следобед започнаха също да депозират оставки, са били лишени от увеличението на заплатите, гласувано от МС:

„Не знам дали знаете, болницата има над 3 млн. лева задължения. Де факто той взема парите, които по постановлението на министерски съвет, са за увеличение на заплатите на медсестрите и на средния персонал и ги вкарва в общия бюджет“, посочва Канелов.

Четири писма са внесли в общината за последния месец недоволните.

 

Лекарите намекнаха и за политическо назначение, тъй като преди шест месеца никой не ги е уведомил, че ще има конкурс и че той е спечелен. Едва вчера общинският съвет е заседавал извънредно заради масовите оставки. От утре местната власт влиза в болницата, за да чуе всички страни.

 

Кметът Владимир Москов заяви: „Да проведем разговор с лекарите, медсестрите и помощния персонал в болницата по отделения, за да изясним проблема и да потърсим консенсусно решение. Ние сме една от отдалечените болници в страната, обслужват се 80 000 души. Ще има голям проблем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10406 |12.03.2020 Кметът на Перник за Ревизоро: Половината му изречения започват с „аз“, егото му пречи да работи в името на хората . 16| 6442 |12.03.2020 Михаил Константинов за болестта: Лекарите трябва да знаят, че сме на война . 7| 4282 |11.03.2020 Лекари и сестри нямат защитни облекла, заплашват с оставки . 26| 62206 |09.03.2020 Мъж от болницата в Бяла Слатина: Държат ни като престъпници, а дори нямаме симптоми /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads