Реклама / Ads
8| 2644 |09.07.2024 НОВИНИ

Полски военен експерт: Русия не може да се справи с Украйна и единствената й стратегия е да я унищожи

.
Източник: БГНЕС
Русия не може да се справи с Украйна и единствената ѝ стратегия е да я унищожи, посочи в интервю за Укринформ Ярослав Крашевски, полски военен експерт и бивш командир на ракетните и артилерийските войски на полските сухопътни войски, коментирайки неотдавнашното решение на САЩ да приоритизират доставките на ракети за противовъздушна отбрана за Украйна и да пренасочат поръчките от други държави за задоволяване на нуждите на Украйна.
 

На срещата на върха във Вашингтон страните от НАТО следва да помислят как да помогнат на Украйна, защото в една дълга война на изтощение страната просто може да няма достатъчно хора, изтъкна той.

 

"Воденият от САЩ свят най-накрая разбра след десет години - все пак войната продължава от 2014 г. - че Русия не може да се справи с Украйна. Нещо повече Москва всъщност няма стратегия за Украйна. Единствената ѝ стратегия е пълното унищожаване на Украйна. В името на това, от около средата на март 2022 г. Русия унищожава гражданска инфраструктура, убива невинни хора, които нямат абсолютно никакво отношение към тази война, и най-лошото е, че умират деца", алармира Крашевски.





По думите му сега Западът най-накрая е разбрал, че "ако този вид война продължи - а украинците са много по-малко от руснаците - войната на изтощение може да продължи година и половина, а след това може да настъпи пълно господство на Русия в Украйна".

 

"Надявам се, че лидерите на НАТО ще обсъдят подробно тази тема на срещата на върха във Вашингтон", категоричен бе полският експерт. "Европа трябва да проведе дискусия и да намери решение на въпроса: какво ще се случи, ако в Украйна няма достатъчно хора? Не ракети, пускови установки или самолети, а хора, защото хората печелят войните, а не машините", отбеляза специалистът.

 




Украинците ще спечелят тази война, но Западът трябва да им помогне, каза още Крашевски. "Ето защо това решение на американското правителство е важно, но много закъсняло, а закъснението струва живота на много хора", допълни той.

 

Той определи нежеланието на Вашингтон да подкрепи решително Украйна от самото начало като стратегическа грешка, особено в контекста на изявлението на американския президент Джо Байдън, че "американски войски никога няма да стъпят на украинска земя, докато войната продължава". Според него това е дало на Путин "зелена светлина" да прави каквото си иска в Украйна.





"Сега имаме доказателства, че за съжаление това не е класическа война, а действия на Руската федерация за пълното унищожаване на Украйна", коментира полският експерт.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2411 |09.07.2024 Във връзка с втория мандат: ДПС е изпратило писма до всички партии, но без "Възраждане" . 0| 2296 |09.07.2024 Главчев: Няма изненади в позицията на България на Срещата на върха на НАТО. Тя е плод на 7 решения на НС . 0| 2272 |09.07.2024 Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна с ръководството на GG Group . 1| 2406 |09.07.2024 Милен Керемедчиев: Опитваме се да изтъргуваме нашата помощ към Украйна, което не е правилно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads