Реклама / Ads
1| 2147 |13.09.2024 НОВИНИ

Полският външен министър е в Украйна, призова НАТО и демократичния свят да ускорят доставките на оръжие

.
Полският външен министър Радослав Шикорски Източник: БГНЕС
Полският външен министър Радослав Шикорски пристигна на посещение в Украйна, съобщи днес Укринформ.
 

Първият дипломат на Полша и градоначалникът на Лвов посетиха мястото на скорошния обстрел с ракети и обявиха, че Полша ще подкрепи възстановяването на разрушената инфраструктура, написа в "Екс" полското външно министерство, цитирано от Укринформ.

 

"След среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън министър Радослав Шикорски отпътува за посещение в Украйна. Министър Шикорски, заедно с кмета на Лвов Андрий Садови, положиха цветя на мемориалната плоча за жертвите на руската ракетна атака на 4 септември", отбеляза полското министерство в изявление.





В прикаченото към публикацията видео полският външен министър бе категоричен, че руските удари по гражданската инфраструктура на Лвов са "поредно военно престъпление".

 

"Ние препотвърждаваме нашата ангажираност, предложението на министър-председателя Доналд Туск, че ще построим отново къщите и училищата, определени от канцеларията на кмета на Лвов, за сметка на Полша в съпричастност с Украйна, която се бори героично", изтъкна Шикорски.

 

Той освен това настоя НАТО и целия демократичен свят да ускорят доставките на оръжие, особено на ПВО системи, от които Украйна отчаяно се нуждае.

 




На съвместна пресконференция във Варшава министърът на външните работи на Полша Радослав Шикорски и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заявиха, че Западът трябва да продължи да осигурява на Украйна подкрепа при борбата с руския агресор и да продължи да оказва натиск върху Кремъл за прекратяване на войната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2155 |13.09.2024 Радев: Правителството на Северна Македония все още не е напуснало предизборната реторика . 0| 2635 |13.09.2024 Антични амфори, монети, вази и купи са иззети по време на спецакция в Нови пазар . 0| 2140 |13.09.2024 Расте броят на жертвите на опустошителния ураган "Яги" във Виетнам . 5| 23943 |13.09.2024 Красен Станчев: Когато влезем в еврозоната, минималните задължителни резерви ще паднат и ще се освободи ресурс на банките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads