Реклама / Ads
14| 4229 |06.11.2015 НОВИНИ

Попов: 2000 са напуснали МВР, протестите продължават

.
Валентин Попов
Председателят на най-големия полицейски синдикат Валентин Попов съобщи, че близо две хиляди служители са напуснали МВР. Пред журналисти в Народното събрание Попов заяви, че няма да отстъпят от исканията си и протестите им продължават в цялата страна, предаде БНР.
 
Председателят на СФСМВР Валентин Попов припомни също, че лятото са протестирали повече от месец и са искали само 3 години гратисен период, но това не се е случило и протестите сега са станали спонтанно. "Просто на хората им писна и излязоха. Това, че на някои колеги им дойде до козирката и излязоха на улицата, без да питат на кой трябва да се обадят и за какво, аз какво да кажа", заяви Попов.

Има издадена заповед на МВР, с която се разпорежда да се установи, дали има извършени дисциплинарни нарушения, съобщи Попов. Притесненията на полицаите не са свързани само с размера на заплатите, обясни синдикалистът.

"Заплатите няма да намалеят, ще се случи обаче нещо друго. Аз в момента имам 20 години стаж, това означава, че получавам допълнително възнаграждение в размер на 40 процента от основната заплата. При сега действащите разпоредби колегата ми, който е започнал тази година, с натрупване на стаж започва да ме настига като заплата", каза още Попов. По думите му ако се приеме това, което предлага минисър Горанов, разликата от 40 процента между техните заплати ще си остане, докато с служители в МВР.

Един от негативните ефекти за системата са многото напуснали полицаи. "Точна информация нямам, но при всички случаи предполагам, че вече наближават 2000. Ефектът за системата ще е този ефект, който може да се очаква - сериозен удар по и без това сриналата се мотивация на служителите", заяви Попов и допълни, че в 13 часа в неделя пред сградата на НС ще се проведе поредният полицейски протест.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 18746 |05.11.2015 Ген. Мечков: Стига лъжи! Протестите са справедливи . 20| 6086 |05.11.2015 Фрог сметна: 82,5 млн. лв. отиват за ченгета, напуснали през септември и октомври . 2| 4117 |04.11.2015 Синдикалист: Протестите под пагон са от наслоявано възмущение . 9| 6283 |27.10.2015 Камен Попов: Не ударих Сидеров умишлено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads