Реклама / Ads
2| 3983 |27.10.2016 НОВИНИ

Попов: Управляващите продължават да унижават и тъпчат опозицията

.
Филип Попов
„Днес за пореден път управляващите направиха опит да унижат и стъпчат опозицията. Водещият заседанието Димитър Главчев наруши за пореден път Правилника за организацията и дейността на Народното събрание като отказа поискана от мен процедура, която по правилник се дава незабавно. След настоятелна молба от моя страна да спази правилника и да ми даде думата той ме отстрани от пленарното заседание”. Това заяви пред медиите в НС секретарят по законодателството на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов.
 

Той подчерта, че циничното е, че това се случва по време на обсъждане на промени точно в Правилника за организацията и дейността на НС, който Главчев си е позволил да наруши.

 

„Целта на мнозинството е да прокара безпроблемно предложените от тях промени в правилника, с които да заглушат гласа на опозицията и да превърнат парламента в гумен печат на правителството на Бойко Борисов”, категоричен бе социалистът. Попов обясни, че депутатите от управляващата коалиция са предложили всеки законопроект да бъде съпътстван с няколко критерия, касаещи обществените отношения, които той урежда. Той поясни, че за да се състави такова становище са необходим екип от юристи, икономисти и финансисти, какъвто не всеки един народен представител може да състави.

 

„Това на практика ще ограничи законодателната дейност на народните представители, защото без такова становище председателят на НС няма да разпредели законопроекта в съответните комисии”, каза още той. Като друга такава промяна, Попов посочи и отнемането на правото на лично обяснение на народните представители, когато бъдат засегнати, освен ако не са споменати поименно.

 

„Това обаче няма да спре ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ да бъде алтернатива на това пагубно за България управление, да бъдем в пленарна зала и парламентарните комисии, да правим нашите предложения и да внасяме своите законопроекти и активно да участваме в заседанията на НС”, категоричен бе секретарят по законодателството на ПГ на левицата. Той припомни, че за втори път Главчев си е позволил да го отстрани от пленарно заседание и първият път неговото решение е било отменено. 

 

Попов обясни, че процедурата, която е имал намерение да иска е била за поименна проверка, за да се види колко от депутатите от мнозинството са в зала при гласуването на такива важни промени от техния дневен ред. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3723 |27.10.2016 Проф. Гечев: С бюджета за 2017 г. управляващите бетонират България на последно място в ЕС . 1| 4455 |24.10.2016 Кадиев: По времето на Добрев спира строителството на АЕЦ „Белене”, но продължават плащанията . 0| 4028 |18.10.2016 Филип Попов: Управляващите взеха нищожно решение за нова ваканция . 0| 4316 |16.10.2016 Температурите продължават да падат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads