Реклама / Ads
12| 4835 |03.11.2023 НОВИНИ

Последни предизборни напъни: ГЕРБ щели да преразгледат “сглобката”

.
След разгрома на ГЕРБ в столицата на първия тур на местните избори бившият премиер, в типичия си стил - с Фейсбук лайв от строителен насип, на който го чакат строени баби с найлонови торбички, заяви: “В сряда свиквам национално заседание на партията да решат дали да продължава сглобката”.
 

Цялата предизборна кампанията на ГЕРБ беше насочена срещу правителството и сега гледаме последния епизод на добре подготвения, но претърпял пълен провал сериал.

 

Активното мероприятие по саботиране на машинния вот избоде очите, вместо да изпише веждите на бетонираните досега в столична община ГЕРБ. Разгромът на Антон Хекимян, който дори не се класира за балотаж, не отказва хората на Борисов и атаките към правителството продължават и преди балотажа.

 

Активацията имаше дори на един от най-светлите български празници - 1 ноември, когато Христо Мутафчиев, който отдавна натиска да инсталира свои хора в министерството на културата, изкара нещо като протест. Исканията, разбира се, бяха за пари, понеже секторът отдавна е недофинансиран и там винаги има какво да се желае. Другата причина е, че протестите за пари са директна атака по ПП и ко-лидера Асен Василев, който е министър на финансите.

 

Отчаяните опити на бившето статукво извадиха и още един недоскалъпен “протест” - на ЖП превозвачите, които били готови за диалог, но вместо това излезли на пресконференция два дни преди изборите. Пенко Несторов, който държи и една от фирмите, които най-много се облагодетелстват от жп превозите, ревна срещу министъра на транспорта и ЖП администрацията Георги Гвоздейков, също кадър на ПП. Оплакването е, че вдигат с 2,22 лв. таксата за експресните услуги при промяна на разписанието на влаковете, след като 15 години тя не е пипана изобщо. Това става на фона на 223% увеличение на тарифата на товарните превози от 2008 година досега.

 

До решаващия вот в неделя остават 2 дни. Очакваме с нетърпение какво още ще измислят партийните централи на пораженците. Със сигурност като последна мярка може да се активират отново ЦИК, които да измислят поредната лъжа за машинното гласуване, така че да го забранят баш преди изборите - нищо че машините вече са удостоверени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5663 |03.11.2023 Росица Матева: Не е сниман хеш код, къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление? . 2| 4666 |03.11.2023 Борисов бил прекалено зависим, за да разваля "просто така сглобките", смята Антон Кутев . 3| 4728 |03.11.2023 Израел връща работниците от Газа и „прекратява всякакъв контакт“ с анклава . 6| 4737 |03.11.2023 Министърът на спорта: Не мога да знам какво му е в главата на Борисов, но ние работим в полза на българския спорт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads