Реклама / Ads
0| 3958 |18.01.2023 НОВИНИ

“Последните оцелели”: Сериалът на HBO, който прикова и геймърите към екрана

.
“Последните оцелели” (The Last Of Us) е един от най-очакваните и най-добрите сериали тази година. Направен по едноименната игра, “Последните оцелели” приковава пред малкия екран и геймърите. 
 

Постапокалиптичната драма отвежда зрителите в антиутопия, в която човечеството е застрашено не от грипоподобен вирус, не от изкуствен интелект, а от паразитна гъба, която еволюира и цели да смени гостоприемниците си от мравки към хора. 


Сериалът е адаптиран от създателя на играта Нийл Дракман и сценаристът зад "Чернобил" Крейг Мейзин. "Последните оцелели" е успешен опит на телевизионен римейк на видео игра. 


Запознатите с франчайза ще забележат разпознаваеми сцени, места и дори диалози. Онези, които никога не са чували за играта пък ще получат достатъчно, за да се чувстват уверени в този нов свят, без да е необходимо да са наясно със сюжета на играта. 


Поредицата започва с представяне на сценария с паразитните гъби като хипотеза на експерти в токшоу през 60-те години на миналия век. Действието се прехвърля в 2003 г., когато този ужасяващ сценарий всъщност се е сбъднал и е разделил обществото. Малко по-късно сюжетът ни отвежда до наши дни, когато онова, което  е останало от обществото, е в ръцете на авторитарен военен режим, който се бори с бунтовнически групи, класифицирани като терористи.


Педро Паскал е Джоел, тексаски строителен работник на около 50 години, който живее като полу-аутсайдер в карантинната зона на Бостън, където върши мрачна работа по поддръжката и има странична дейност на скритите пазари. В крайна сметка той среща Ели (Бела Рамзи, друга колежка на Паскал от "Игра на тронове"). Ели е 14-годишно момиче, което той трябва да транспортира на запад през опустошените САЩ. Тя може да е спасителят, който светът е търсил.

 

“Последните оцелели” е една от най-награждаваните в историята игри за последното десетилетие. Носителка е на няколко награди “игри на годината” и е сочена за една от най-великите игри, правени някога. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10042 |01.06.2020 Йово Николов: Сериалът „Богатите също плачат“ може да поеме в неочаквана посока . 18| 4624 |10.06.2019 Ал. Йорданов: Сериалът ”Чернобил” показа, че такива централи не са добре за живота на хората . 14| 5065 |22.02.2014 Депутат от ГЕРБ: Сериалът "Изборно законодателство" ще има още епизоди . 20| 5440 |07.12.2012 Сериалът "Марковска" на път да се повтори при Гугушева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads