Реклама / Ads
0| 3562 |10.04.2022 НОВИНИ

Повече да вярваме на Спецпрокуратурата, ако ходят по двойки в студиата на родните медии ли?

.
Христо Кръстев, Валентина Маджарова Източник: стопкадър, bTV
Тази сутрин шефката на Специализираната прокуратура си доведе другарче в студиото на bTV – говорителят й Христо Кръстев. Да не би Валентина Маджарова да си мисли, че ако са двама, ще звучат по-убедително? Всъщност и Маджарова, и Кръстев избълваха куп познати приказки, които сме чували до втръсване.
 

Шефката на Спецпрокуратурата нарече заплахата към прокурор „инцидент“ и обясни, че по случая се води разследване за закана с убийство. „Вършим си работата и с нея сме засегнали нечии интереси“, твърди тя.

 

На въпрос коя е чуждата държава, изписана с изрезки от вестник в плика, Маджарова бе лаконична: „Не ми се иска да разкривам факти и обстоятелства. Не е Дубай“.

 

На въпрос защо прокурор Ангел Кънев ходи с охрана, тя заяви, че „опасността за здравето и живота му са налице“.

 

„До кабинета на прокурор Кънев имат достъп много хора. Сградата външно е охранявана, вътре – също, но в последната една година тези мерки доста се поразхлабиха. Не са ми известни причините за това. Може би има и технически проблеми. През втория, служебен вход, може да се влезе без каквото и да е препятствие. Всеки гражданин може да влезе и да стигне до кабинета на прокурор Кънев. Входът до кабинетите не е ограничен с карта за достъп. Технически неизправни са устройствата. Такова е положението и с кабинетите на съдиите“, обясни Маджарова.  

 

„У хората остава усещането, че с ликвидирането на Специализираното правосъдие, ще се ликвидират и делата, по които са подсъдими и обвиняеми. Може би на някой не са му издържали нервите“, добави тя.

 

„Нашето становище е, че заплахата срещу всеки магистрат е заплаха срещу основите на държавността“, добави Кръстев.

 

Маджарова и говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев коментираха и случая с руските шпиони в ДАНС.

 

„Вече има лице, което е обвинено. Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция” заради здравословните проблеми, които има, и възрастта му. Той е на средно ръководно ниво в агенцията е той. Събирал е информация, която касае държавна тайна“, заяви Кръстев.

 

Маджарова пък добави, че интересът на въпросното лице е бил и към отбраната, и към вътрешната ни сигурност: „Изключително иновативен е подходът, престъпната дейност е извършвана на много високо ниво. Не е имало срещи, използвана е много специална техника... Неща, които сме гледали по филмите“.

 

Във връзка с разследването срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев, шефката на Спецпрокуратурата каза, че сигналите са няколко и не се касае само за огласения от вътрешния министър Бойко Рашков сигнал.

 

„Касае се за цената на горивата. Предмет на разследване е корупционна практика, в която са въвлечени множество лица, заемащи висши публични длъжности. Дали Асен Василев има отношение към това, ще покаже разследването. Към момента мисля, че Василев не е разпитан“, каза още Маджарова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3169 |09.04.2022 ООН: Повече от 4,3 милиона души са напуснали Украйна от началото на войната . 0| 3163 |08.04.2022 „Евробарометър“: Все повече българи смятат дезинформацията за проблем . 0| 2967 |07.04.2022 Милева за заплашения прокурор: Повече от година е с охрана . 0| 3361 |06.04.2022 Жозеп Борел: Трябва по-малко да аплодираме Зеленски, а да му помагаме повече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads