Реклама / Ads
24| 8655 |24.12.2015 НОВИНИ

Поверително от сараите: Доган бил пò-българин от всички българи

.
Димитър Тадаръков
Не съм изненадан, защото Доган е изключителен ум, политиката му е в кръвта, той е учен и изследовател, а е и голям бохем, заяви по НТВ Димитър Тадаръков, един от близките приятели на Ахмед Доган, с когото почетният председател на ДПС поддържас ежеседмични срещи 22-годишното си приятелство. Доган не знаел, че Тадаръков днес ще говори по телевизията.
 
Хубаво е да зададете въпроса какво е казал Доган на миналата Коледа, тогава той намекна за първите грешки, които направи Л. Местан, каза още Тадаръков. Тогава Доган направил чисто приятелска забележка за визиите на Местан, говорел открито. Доган мислел с 5-10 години напред, каза още Тадаръков, който винаги помагал в изготвянето на икономическата програма на ДПС. Още от 2001 г. в нея винаги се толерирало българското.

Ако някой някъде е сгрешил в политическата игра, той напуска партията, обясни още Тадаръков. Има разлика между хора, които не са членове на ДПС и приятели, какъвто съм аз и членове на ДПС, посочи самообявилият се за земеделец от 25 г. Тадаръков.

Доган е по-българин от всички българи и намери ли визия, която противоречи на българското му съзнание, той намира съответната реакция. С турски партийни лидери той се срещал, винаги акцентирайки, че ДПС е българска партия. 25 години след последната му среща с президента Демирел той не е правил такива срещи, каза Тадаръков.

В кабинета си Доган имал 27 карти на почвите на България и години наред ги изучавал. В последните 5-6 години се занимавал с нанотехнологии, правел нови изследвания за съчетаване на Брауновия газ, бил изследовател, това било в кръвта му.

Аз съм първият българин, който през 1995 г. беше пуснат в родната му къща на село. Тогава там имаше над 12 000 тома книга. Уникални са отношенията му с майка му, поддържа ги, както и със сестра си, изреди още Тадаръков.

Доган бил стеснителен, мислел, че при всяко появяване ще трябва да каже истината, а тя много боляла. Всичко човешко му е познато, сигурно греши, поправя си грешките, но мисли с години напред.

Повече от 6 месеца не съм го видял да пие алкохол, допреди е консумирал както всички хора на маса.

Преди 3 години започнал да работи голям философски труд от времето на китайските философи. Външно и вътрешно той не се е променил, разтвори своя ум за философията и живота. Доган е много щастлив човек, заключи Тадаръков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5434 |23.12.2015 А. Гълъбов: Доган остава на средно равнище на формиран човек в рамките на марксизма . 11| 6124 |23.12.2015 Фрог установи: Доган тръби за „Колективното тяло“ от близо 4 години . 8| 5585 |23.12.2015 Дайнов: За Ахмед Доган Местан е неудачен избор, който поставя под удари ДПС . 6| 4860 |23.12.2015 Джамбазки: Ердоган назначи Главния мюфтия по времето на кабинета „Борисов 1”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads