Реклама / Ads
18| 42572 |06.09.2021 ГЛАСЪТ

Да поздравим хаоса, който донесе 9,6% растеж на БВП и вбеси дебелокожите

.
Изолираните от властта, зидарите на статуквото не спират да повтарят, че страната е хвърлена в пълен безпорядък. Вождът на дебелокожите повтаря ли повтаря: Радев и Слави докараха хаос, скандали и корупция. Казва го човекът, който съвсем скоро ще отговаря за откраднатите десетки милиарди.

Отговорът на воплите е убийствен: Брутния вътрешен продукт през периода април - юни е нараснал с цели 9,6% след спад с 1,8% през първите три месеца на настоящата година, когато все още Борисов и ГЕРБ бяха на власт. Това е най-силният икономически растеж от началото на 1998 г.

 

Гербаджии, как сте?

 

Постижението в немалка част е плод на усилията на млади хора, които бяха на протестите, а сега ръководят цели области на живота: икономическа, финансова, социална и образователна...

 

Статуквото е тежко ранено и грачи грозно, зловещо... Което е добра новина.

Съединението не прави силата, трябва да проумеeм това. Не можеш да съединяваш бедни и богати, можещи и неможещи, образовани и неграмотни, кадърни и работливи с идиоти и мързеливи, забравената провинция и столицата, властимащи и управлявани. Какво съединение между искащи радикална промяна и тези, които живеят заради и от корупция, постове, ограбване на държавата, рекет, насилие, прокурорски произвол и прочие гадости?! Абсурд.

Съединението е исторически акт и трябва да бъде приеман като такъв. Свършили са българите една важна работа преди време без подкрепата на Русия, но под благосклонния поглед на останалите велики сили. Риск, но и късмет. Проектирането към днешния ден е ненужно. Друго е времето, други сме ние самите.

 

Нужни са ни единение около идеи и съпричастност един към друг в обикновения живот. Да бъдем добри хора, да се уважаваме, но и да си отстояваме гражданските права. Такива, каквито българите са показвали, че могат да бъдат в трудни моменти. И малко хаос за сол и пипер…

 

Хаос! – вдигат децибелите изпадналите от властта. Музика за нашите уши. Значи, че посоката е вярна.

 

Смята се, че редът винаги е добър, а хаосът винаги е лош. Това е една от онези заблуди, заради които българите страдат от репресии, корупция и беззаконие през последните години. Видяхме докъде ни докара повтаряната милион пъти мантра за „стабилността в страната“ от Борисов.

 

Всъщност в основата на всяко творческо търсене, откритие, иновация е хаосът. Новото може да се роди само от пълно разбъркване на картите - от непреднамерено, неочаквано несъответствие с познатото. Разбира се, в условията на абсолютно разрушаване, това „ново“ няма възможност да се утвърди и да бъде полезно - следователно е необходим ред в хаоса. Но без доза хаос, напредък няма да доживеем.

 

А ако до края на годината, в условията на „страшния хаос“ БВП се повиши с над 10% - ще го преглътнем с удоволствие. Защо не с чаша хубаво вино…

 

Някои ще ги заболят злъчките. Повод да си налеем още една чаша…

 

И да поздравим Ницше за мисълта: Който не носи в себе си хаос, никога няма да открие звезда!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 11032 |16.02.2021 Ще се намери ли творец от списъка, който да откаже парите? . 38| 22192 |08.01.2021 Съпругата на Лозан Панов към Борисов: Пеевски е „смокиновият лист“, с който прикривате безобразията на ненаситното Ви его . 27| 17626 |13.10.2020 Бойко на нивата. Който го снима, той го и пере (Литературен преглед) . 120| 58937 |15.08.2020 16 въпроса към Томислав Дончев, който мисли българите за идиоти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads