Реклама / Ads
16| 4713 |04.08.2023 НОВИНИ

С позиция срещу насилието ”Пепси България” прекрати договора си с Тото

.
“Пепси България” окончателно прекрати сътрудничеството си с Йонислав Йотов, познат като Тото от дуото СкандаУ заради епизода на подкаста му с Тити Папазов, в който той разказа потресаващата история за това как е остригал бившата си приятелка. Решението на компанията за безалкохолни напитки дойде на фона на бурна обществена реакция срещу Тото заради липсата му на реакция и последвало от него извинение.
 

"Куадрант Бевъриджис" АД - официалната бутилираща компания на продуктите на "Пепси" за България, съобщават в официална позиция, че са предприели всички мерки, за да прекратят сътруднечоството си с Тото, след като първоначално свалиха всички реклами с изпълнителя на 1 август.

 

"Считаме, че действията ни трябва да се извършват при зачитане на човешкото достойнство и физическата безопасност. "Куадрант Бевъриджис" се ангажира да подкрепя общество, основано на взаимно уважение и съпричастност, без злоупотреби, дискриминация или насилие. Ние няма да предоставяме трибуна на поведение, което не показва толерантност или насърчава тормоза и насилието", пишат от компанията.

 

ФрогНюз припомня, че скандалът с Тото и Тити Папазов избухна четири месеца след самото интервю в подкаста на певеца заради покъртителния случай от Стара Загора с обезобразената с макетно ножче 18-годишна Дебора. Тогава потребители в социалните мрежи припомниха, че Тити Папазов е разказал през смях фрапиращ сюжет с бившата си приятелка. Твърдеше се, че момичето е било на 16 г.

 

По-късно в свой коментар Папазов се извини и заяви, че случката е стара, а момичето е било на 19 г. 

 

Тото обаче мълчеше. Единственият коментар бе този на съпругата му, която обвини критиците в завист и ги нарече “изроди”. Извинението на музиканта дойде след като от “Пепси” свалиха рекламите му.

 

Други партньори на Йотов също реагираха на поведението му. От велинградския хотел "Арте" съобщиха, че отменят запис на подкаста му там, предвиден за 26 август.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2685 |03.08.2023 Джендърите, полът и насилието: Очакваната посока в дебата за промените в НК . 2| 4244 |03.08.2023 Съдийската колегия на ВСС с позиция по казуса с обезобразеното момиче в Стара Загора . 2| 2861 |01.08.2023 Макетното ножче на Георги Николаев и протестите срещу насилието: Ново черно петно върху репутацията на България навън . 3| 2761 |01.08.2023 След пропуски в закона: Правосъдният министър иска да добави и насилието по време на интимна връзка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads