Реклама / Ads
3| 3727 |21.02.2024 НОВИНИ

"Не познаваме Нотариуса". Прокурорската колегия на ВСС изслушва Радослав Димов и Ясен Тодоров

.
Източник: личен архив
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва бившия районен прокурор на София Радослав Димов и следователя Ясен Тодоров по казуса с Мартин Божанов - Нотариуса и неговия адвокат Велимир Атанасов.
 

И двамата заявиха, че не познават Мартин Божанов - Нотариуса и не са имали контакти с него.

 

Според бившия районен прокурор Радослав Димов се злоупотребява с името му на магистрат.

 

"Мога само да предполагам, че някой употребява името ми на магистрат и злоупотребява с него. Това често се е случвало. Кой точно злоупотребява с името ми не мога да кажа", заяви той.


По време на изслушването Димов каза още, че не е говорил с адвокатите на гръцките граждани и не се е занимавал с преписки, свързани с тези фирми. Познавал единствено адвоката им Челвенясов, но не били близки и приятели.

 

"Нито аз съм му се обаждал, нито той на мен. Запознахме се преди години на базата на прокуратурата в Бяла и от тогава сме познати, но не сме близки, нито приятели. Аз разбрах от медиите и от интервюто с гръцкия бизнесмен. Не съм се занимавал с преписки, свързани с тези фирми. Не познавам г-н Божанов. С него не съм се запознавал, не съм имал контакти с него. Знам само това, което се говори публично, че е имотен измамник", посочи Димов.






Бившият районен прокурор каза още, че познавам адвоката на Мартин Божанов - Велимир Атанасов като съдия в Софийския районен съд.

 

"Не съм бил в близки отношения с него. Знам, че стана адвокат, но не знам в коя област на правото. Не съм поддържал контакти с него", каза той.


За твърденията на гръцките бизнесмени Радослав Димов е подал сигнал в Софийска градска покуратура и вече е разпитан като свидетел, стана ясно по време на изслушването.

 

Следователят и бивш член на ВСС Ясен Тодоров каза, че за съществуването на Мартин Божанов - Нотаруиса е разбрал през 2021 г. от записа с Ивайла Бакалова. Тодоров е помолил да бъде изслушан и в парламентарната анкетна комисия по казуса с Нотариуса.

 

"Има твърдения в някои медии, базиращи се на нещо, което се нарича доклад. Там тежко се засяга моето добро име и на институцията, в която работя. Не съм запознат с т.нар. доклад. За мен в него се твърди, че съм част от кръга на Нотариуса и съм посещавал частния му клуб.





Искам да кажа: Не познавах лицето Мартин Божанов - Нотариуса. Не съм контактувал с него, не съм имал негови телефони. За съществуването на това лице разбрах през 2021 г. от записа с Ивайла Бакалова, а фамилното му име разбрах след убийството. Не съм ходил в неговия клуб, не знаех къде се намира. В този район от години не съм ходил. От Гугъл мапс видях, че такава улица "22 септември" има", заяви Тодоров.


Той каза още, че не познава и адвоката на Божанов - Велимир Атанасов. Допълни, че Мартин Божанов не е бил страна по дела, които е съм водил, а в дейността му като инспектор в Инспектората не е срещал неговото име.

 

Ясен Тодоров изтъкна още, че не е запознат със съдържанието на т.н. доклад, внесен в парламентарната комисия и не знам кои други имена са в него.

 

"Надявам се истината около този доклад да излезе наяве и институциите да не се отнасят така сериозно към такива пасквили", каза още Ясен Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2370 |21.02.2024 Адмирал Емил Ефтимов: Изправени сме пред най-опасната среда за сигурност от времето на Студената война . 4| 2423 |21.02.2024 След визитата на „Възраждане” в Русия ПП поиска изключване на част от тях от парламентарните комисии . 0| 2362 |21.02.2024 Всеки да може да се откаже от договора с мобилния оператор, без да плаща неустойки, предлагат от ПП-ДБ . 0| 2334 |21.02.2024 Lufthansa възобновява полетите след стачната вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads