Реклама / Ads
0| 12903 |08.03.2022 НОВИНИ

Правнучката на Хрушчов за Путин от Ню Йорк: Параноичен, самотен диктатор, но може да го сменят брутални хора

.
Нина Хрушчова
Параноичен, далеч от реалността, в съвсем друга вселена - така Нина Хрушчова описва Путин. Правнучката на Никита Хрушчов, която дълго е изследвала руския президент, обяснява що за човек е той и какво наистина иска.
 

Войната на Путин е война на един човек. Това е война на един диктатор, който живее в свой собствен свят, казва Нина Хрушчова. "Не търсете някаква логика или рационалност - всичко е подчинено на разбиранията на един диктатор", добавя тя в интервю за германската обществена медия ARD.


Хрушчова е дете, когато прадядо ѝ е свален от власт, след като години наред е най-могъщият човек в Съветския съюз. Правнучката на мъжа, наследил Сталин във властта, живее от 1990-те в САЩ, откъдето интензивно изследва поведението на сегашния президент на Русия.


Хрушчова определя Путин като самотен автократ: "Там няма никакъв политически разум, никакъв реалистичен разсъдък. Той живее в измислена реалност, в която всеки трябва да му се подчинява, вместо да мисли и действа реалистично", казва Хрушчова пред ARD.

 


Възможно е Путин да иска да накаже НАТО, като разруши цялата военна инфраструктура на Украйна. А може би цели да постави свое марионетно правителство в Киев. Но при всички положения зад неговата инвазия стои една не толкова прагматична, колкото тревожна цел: "Той иска да си направи свое царство - царството на Путин Велики", казва Хрушчова.


Професорът по международни отношения в нюйоркския университет New School твърди, че Путин много харесва руския писател Александър Солженицин и споделя неговата визия за обединение на славянските народи.


"Той вече притежава Беларус, сега ще вземе и Украйна, а след това може да предизвика революция в Казахстан", казва Хрушчова и описва Путин като един напълно параноичен диктатор, който се крие някъде и се чувства все по-самотен.


"Той изпитва панически страх от смъртта - като Сталин в късните му години. Путин е параноичен и е достигнал онзи последен стадий, в който вече живее в съвсем друга вселена. Такава вселена, каквато ние трудно можем да си представим."


Със средства като тези на американската дипломация никой не може да излезе на глава с този диктатор, убедена е Хрушчова. "Ако не се държиш добре, ще те накажем - при автократите това не работи", казва тя.

Хрушчова смята за илюзорна и представата на Запада, че руският народ може да отстрани диктатора. Според проучвания (на държавни социологически агенции) над 70 на сто от руснаците подкрепят войната. Но и независими източници потвърждават тази тенденция: много руснаци ги боли, че страната им е презирана от останалия свят, пише още Дойче веле.

"Изключват ги от международни състезания, от футболни турнири, спират хора на културата и изкуството - всичко. Заедно със санкциите това дава на мнозинството усещането, че някой иска да разруши Русия. Ако пък една част от народа се изправи срещу Путин, ще стане много кърваво. Това ли искаме", пита правнучката на Хрушчов.


Но дори и Путин да падне, начело на Русия няма да застане онзи политически лидер, за когото си мечтаят американците. Поради простата причина, че Путин се погрижи да превърне ФСБ, наследничката на КГБ, в една много могъща тайна служба. "Дори и Путин да го няма, тези хора са си там и са способни на още по-брутални неща. Те ще искат да се задържат на власт, защото знаят, че в противен случай ще трябва да се простят с живота си."


Нина Хрушчова смята, че сега украинците трябва да помислят каква част от територията на страната са готови да отстъпят на Русия. Путин иска Крим и тъй наречените Народни републики Донецк и Луганск. Според Хрушчова неговият въпрос към украинците звучи приблизително така: Още по-голяма война ли искате - или ще ми дадете това, което аз желая? Въпросът е какво е готова да даде Украйна, за да спре това, което ѝ се случва в момента. Дали ще отстъпи тези територии, които и без друго вече е загубила? - пита Нина Хрушчова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 31135 |08.03.2022 The Times: Шпионин от руското ФСБ /КГБ/ с шокиращи разкрития за Путин . 0| 3107 |08.03.2022 Зеленски: Путин трябва да започне диалог, вместо да живее в информационен балон без кислород . 0| 14443 |07.03.2022 Янев намекна, че конфликтът му не бил с Петков, а с Нинова. Категорично имало война в Украйна, но цитирал Путин . 0| 9731 |07.03.2022 Искат ли путинофилите влак на дружбата да ги откара при Путин? Бих защитавал и Русия, ако беше жертва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads