Реклама / Ads
6| 5237 |23.09.2020 НОВИНИ

”Правосъдие за всеки” с акция пред Съдебната палата

.
Очакваме ви днес, в 18,30 часа! Европейската комисия отложи огласяването на първите доклади по новия механизъм за върховенството на правото. То не влиза в дневния ред на днешното заседание, но се очаква да стане до края на месеца, както обяви по-рано председателят та ЕК Урсула фон дер Лайен, уточниха от ”Правосъдие за всеки” във Фейсук. Оттам допълват:
 

Това не отменя дневния ред на днешното ни събитие пред Съдебната палата в София, дори напротив, дава ни възможност за допълнителна обосновка. Днес ще обсъдим как да стигнем до правосъдие без Каскет!
Каним всички граждански организации, изявени общественици и истински опозиционни партии да подкрепят този протест и да заявят ясно позицията си за радикална реформа в прокуратурата и премахване на политическата квота във ВСС.
Трибуната ни е отворена за всички, които имат какво да кажат, но и които не оспорват цивилизационния избор на България като част от обединена Европа и като правова демократична държава".

 

Адвокат Емил Георгиев заяви: Време бе да си припомним как всичко започна и чии оставки искаме. Искаме оставката на Борисов, но и оставката на Гешев и то напълно аргументирано. Като говорим за него спомняте ли си, че наскоро той събра прокурорите в Бояна. Не зная колко от вас гледаха. Имаше записи, колко от вас видяха тъжното проявление на единомислие, продиктувано от страх.

 

Забелязахте ли гостите на Гешев-политиците от властта, депутати, министри, един от тях вече не е министър. Марешки бе там. Малко след тази среща Марешки подписа проекта за нова конституция. Може би това не бе достатъчно и му дадоха присъда от 4 г.  Искаме, когато говорим за прокуратурата да има системна промяна и ще се гарантират справедливост и правосъдие за всеки.

Главният прокурор едни ги смачква и разкоства, а други ги гали с перце.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5072 |21.09.2020 ”Правосъдие за всеки” обяви протест с мото: Правосъдие без каскет . 23| 4243 |09.09.2020 Спецакция в Кюстендил. Гешев с коментар в Туитър . 14| 5843 |06.09.2020 Радосвет Радев за акцията в ”Хиполенд”: Кой е decision maker-а на тия неща? Кой го поръча? . 16| 9673 |05.09.2020 Още една наказателна акция по модела ”Хиполенд”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads