Реклама / Ads
2| 3060 |11.06.2023 НОВИНИ

Антоанета Цонева, ДБ: Гешев по-скоро ще бъде освободен

.
Проблемът на Иван Гешев е много по-голям от репликата “политически боклук”. Имаше два пъти внасяне на искане за предсрочното му освобождаване от поста главен прокурор. Същият ВСС отказа да го направи, макар че исканията бяха сериозни. Това е разговорът за това защо трябва да има промяна в Конституцията и структурата на този орган. Той не може да е толкова конюнктурен. Няма доверие в него. Очаквам, че Гешев ще бъде освободен, но нека да видим.
 

Това заяви пред Българската национална телевизия Антоанета Цонева от “Демократична България”. 

 

Тя отказа да се наеме с прогноза в понеделник или в четвъртък Висшият съдебен съвет ще гласува въпроса, но според нея хода на дискусиите предполага, че решението ще е в полза на искането за предсрочното освобождаване на обвинител №1. 

 

Според нея, има съгласие в българското общество, че има нужда от укрепване и рестартиране на парламента и започване на работа по приемане на законодателство.


"Шест приоритета стоят зад съставянето на кабинет , който събира това мнозинство в парламента, подкрепено от ПП-ДБ и ГЕРБ. На върха на нашите приоритети стои конституционна реформа, която да промени структурата на прокуратурата и на ВСС. Освен това, приемане на бюджет с 3% дефицит, запазване на социалните плащания и неувеличаване на данъците, влизането в еврозоната и в Шенген, приемане на законите максимално бързо и форсиране на проектите от ПВУ. Това е ясна и категорична заявка какво точно смятаме да правим", обясни Цонева.

 

“Акад. Денков и Мария Габриел посочиха тези приоритети и показаха по какъв начин ще бъде съставена конструкцията, включително и през тази ротация на 9 месеца. И двамата заявиха, че ако конституционната реформа не тръгне в правилната посока и управлението започне да се отклонява от така посочената ос на приоритети и двамата ще подадат оставка, което е политически ангажимент. Огън и жупел се изсипа, но ако има отклонение от приоритетите, управлението приключва”, допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3276 |10.06.2023 Доц. Наталия Киселова: Може да се предполага, че ще се стигне до неблагоприятен за г-н Гешев изход . 5| 2603 |09.06.2023 На Гешев много му се говори. Иска да бъде изслушан и в парламента . 6| 2715 |09.06.2023 ГЕРБ нарекоха Нинова ”секретарка на Гешев” . 3| 2678 |09.06.2023 Евгений Кънев: Не е проблемът да се махне Гешев, а да няма „нов Гешев”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads