Реклама / Ads
6| 5460 |20.05.2014 НОВИНИ

Предеседателят на КЗП: Министър Стойнев стои зад атаките срещу мен

.
Председателят на КЗП Веселин Златев
Първата ми среща с министъра на икономиката Драгомир Стойнев беше, за да ме уведоми, че трябва да бъда сменен. След празниците бях попитан дали ще изпълня нареждането, да освободя поста. Аз заявих, че нямам такива намерения, защото имам мандат. Последва откровена атака, а след нея и подаването на оставка на единствения друг член на комисията Александър Масларски, но не знам защо не беше приета.
 

Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев пред бТВ. Очевидно трябва да извърши някакви действия, които да дискредитират комисията, добави той.

Веселин Златев категорично отхвърли обвиненията към него, отправени от Масларски и заяви, че лично енергийният министър стои зад тези атаки.

Преди дни Масларски разказа, че Златев си е купил кола с 90 екстри, доброволно се е отказал от съдебен иск срещу верига, която мами хиляди клиенти, и платил авансово на фирма 15 000 лв., за да направи нефункционираща система, която да събира анонимни мнения на потребители за стоки и услуги. За действията на председателя Масларски е сигнализирал прокуратурата. Смущаващи според него са и европейските проекти, по които работи КЗП.

Златев на свой ред обясни, че се готви закриване и обединение на комисията. Според готвен законопроект тя трябва да стане изпълнителна агенция към Министерството на икономиката и енергетиката и да се принизи.

Има и текст, според който мандатите на настоящите членове се прекратяват предсрочно, а парламентът избира нови, заяви Златев. По думите му Масларски осъществява действията на управляващата коалиция. Емил Георгиев – председателят на „Екогласност”, е човекът, който ще заеме председателското място в комисията, смята Златев.

Той каза още, че КЗП разполага с обикновен „Пасат”. Той опроверга и обвиненията, че е „опънал” чадър на определена търговска верига. В началото на 2011 г. комисията установява продажба на стоки на промоция, които не са в магазина, и продажба на стоки на цени, различни от посочените. Били заведени 2 иска и издадени заповеди за спиране на нелоялната практика.

До ноември 2011 г. тя е преустановена. Последвали разговори между представители на КЗП и търговеца. Констатирана е липса на подобни практики и е постигната спогодба КЗП да прекрати тези дела, при положение, че търговецът оттегли жалбите си по заведените срещу комисията дела, обясни Златев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 5630 |17.05.2014 Министър Стойнев: Реформаторите лъжат за "Южен поток" . 19| 6257 |16.05.2014 Стойнев: Страдаме от липса на човешки капитал . 11| 5588 |13.05.2014 Военният министър писа двойка на Гергьовския парад . 74| 5912 |12.05.2014 Станишев и Стойнев се срещнаха с граждани от Стара Загора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads