Реклама / Ads
2| 3100 |20.12.2022 НОВИНИ

ПП предлага кабинет с програмна декларация по приоритети. Даде си срок до 5 януари да изпълни мандата

.
Списъци с управленски приоритети да представят партиите в народното събрание и тези приоритети да бъдат съгласувани. Срокът за това е до четвъртък вечер. Идеята е да се потърси съгласие, с което да се формира Програмна декларация, която да бъде гласувана от Народното събрание. 
 

Това предлагат от “Продължаваме Промяната”, които все още се опитват да съберат нужната подкрепа за излъчване на редовно правителство в рамките на 48-мото Народно събрание. ПП ще получат втория мандат след Нова година. Междувременно стана ясно, че формацията издига акад. Николай Денков за премиер. Други имена в кабинета не са ясни. 

 

Идеята на партията на Кирил Петков е след одобрението на парламента да се пристъпи към разговори за формиране на правителство. Ако програмната декларация бъде отхвърлена, от ПП заявиха, че ще върнат празна папка на държавния глава. 

 

"Ясно е, че предлагайки правителство на малцинството, сме в рискова ситуация. Единият риск е, че ще има мнозинство, което да пречи на кабинета и този риск сме го приели. Вторият риск е мнозинството да започне да приема закони, които смятаме за недобри за България и ние не би трябвало да можем да си позволим този риск. Така че, в този момент се опитваме да се подсигурим за втория риск, защото първото е риск за нас като политическа партия, второто е риск за България", каза Денков на брифинг на ПП. 

 

От ПП ще поканят всички на разговори в петък - след като изтече поставеният от тях срок за предоставяне на списък с приоритети. Идеята е на нея да се очертаят допирните точки. 

 

"Ще използваме почивните дни между Коледа и Нова година, за да заложим тези задачи в график, който да бъде интензивен и реалистичен, за да знаем, че през 2023 един кабинет и Народно събрание могат да работят в синхрон", посочи Денков.

 

На 3 януари от партията канят отново всички групи, за да се изчисти крайният текст на тези национални цели и задачи и да се оформи финалният текст на програмната декларация.

 

От ПП са категорични - за конкретен състав на евентуално правителство ще се говори едва след това. Партията е категорична, че няма да прави коалиция с формациите, за които вече е обявила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2996 |20.12.2022 Проф. Маринов: Шансовете да се състави кабинет с втория мандат са много малки . 4| 3230 |20.12.2022 Бонка Василева, ДБ: Ще подкрепим кабинет с премиер Николай Денков . 3| 3110 |19.12.2022 Ако ПП не намери мнозинство за кабинет, ще върне празна папка на Радев . 2| 2937 |19.12.2022 ПП предлагат минималната заплата да е 868 лева от догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads