Реклама / Ads
20| 9907 |08.01.2024 НОВИНИ

Премиерът Денков: Атаката срещу Тагарев не е заради поканите за водосвета

.
Николай Денков
"Човекът от Министерството на отбраната, който е направил грешка си призна грешката и подаде оставка. Не е работа на министър Тагарев да изпраща покани". Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков.
 

Политическата атака срещу министър Тагарев няма нищо общо с конкретната грешка, която е направил експертът от министерството.

 

Припомняме, че на Богоявление - 6 януари, се проведе водосвет, организиран от Минситерството на отбраната, като много от народните представители не получиха официални покани за събитието. Това предизвика остра реакция първо от страна на председателя на Народното събрание - Росен Желязков, а след това и на други видни политически лидери.

 

Премиерът изрази надежда, че в некоалицията ще се разберат за роацията.






Премиерът посети държавната болница „Д-р Стамен Илиев" в Монтана и обеща подкрепа за децата и учениците. Той разгледа отделенията по акушерство и гинекология, и по неонатология, видя първото бебе в града за годината Александра и заяви, че правителството ще продължи целенасочената си подкрепа за бебетата и децата.

 

„Вече започнахме с безплатните детски ясли и градини в бюджетите за 2023-та и 2024 г., през следващите години тази политика ще се налага и ще отделяме все повече средства за децата и учениците, което е особено нужно за Северозападна България", каза премиерът, цитиран от БТА.

 

Денков съобщи, че болницата в Монтана е получила 160 хил. лева за подготовка за изграждане на хеликоптерна площадка за транспортиране на тежко болни. В следващите месеци, до една година, площадката трябва да бъде изградена по думите на премиера. В страната са обособени шест бази за хеликоптери, от които на всяко едно място, на което стане катастрофа или друго бедствие, ще може да пристигне хеликоптер, да вземе ранените и да ги транспортират до най-близката болница, каза още Николай Денков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3832 |08.01.2024 Израелската армия е обстрелвала няколко цели на "Хизбула" в съседен Ливан . 0| 3736 |08.01.2024 ПСС и БЧК: Не подценявайте опасностите в планината! . 8| 10409 |08.01.2024 Иван Демерджиев: Има информация, че зам.- главният секретар е замесен в трафик на мигранти . 3| 3761 |08.01.2024 Мъск отрече твърденията, че злоупотребява с наркотици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads