Реклама / Ads
5| 4203 |19.09.2023 НОВИНИ

Премиерът Денков след срещата със синдикатите: Имаме съгласие по всички точки

.
Източник: скрийншот
”В хода на разговора установихме, че имаме съгласие по почти всички точки в декларацията. Има няколко нюанса по това как трябва да се реализират предложенията, които те правят, но това са по-скоро технически проблеми.
 

Споразумението ще можем да подпишем до края на месец септември". Това съобщи на брифинг премиерът Николай Денков след среща с представители на КНСБ И КТ "Подкрепа".

 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров каза от своя страна, че са постигнали съгласие по-малко от две седмици на националното споразумение за справедлив преход да бъде подписано.

 

"Искаме детайлно да бъдат разписани ангажиментите на държавата към мините и към въглищните централи от днешна дата до 2038 г. включително", добави той. 

Димитров подчерта, че очакват да бъдат подписани и финансирани ключови механизми, с които може да се запази заетостта. Той обяви, че част от споразумението е да бъде създадено държавно предприятие, което ще бъде финансирано по териториалните планове за Стара Загора и Кюстендил, като неговата цел е миньорите, които ще загубят работата си, при същите условия на работа да бъдат преназначени от мините в това предприятие.

 

"Това е единственият сигурен начин да им гарантираме, че няма да останат без работа до 2038 г. и ще продължат да работят и след това", каза още Димитров.

 

Докато течеше срещата между премиера и синдикатите, пред Министерския съвет се стигна до високо напрежение между протестиращи и полиция. Протестиращите се опитаха да нахлуят в МС, но имаха сблъсък с органите на реда.

 
Припомняме, че миньори и енергетици започнаха протест в центъра на София. Знамената на КНСБ и КТ "Подкрепа" се развяха от прозорците на парламента по време на синдикалния протест, който се провежда в триъгълника на властта. 

Очаквайте подробности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4004 |19.09.2023 Най-малко три жертви вследствие на руски въздушен удар срещу град Купянск в Североизточна Украйна . 4| 3924 |19.09.2023 След два часа дебати: Така и не приеха нито един текст от антикорупционния закон . 2| 3912 |19.09.2023 Показаха новите варианти на тестовете за НВО след 7. клас . 1| 3921 |19.09.2023 Кървава трагедия в с. Черногорово: Мъж уби жена си и дъщеря си, след което отне живота си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads