Реклама / Ads
0| 2924 |15.04.2022 НОВИНИ

Премиерът Петков: Няма директно разцепление в коалицията

.
Няма директно разцепление в коалицията – така министър-председателят Кирил Петков отговори на въпрос на журналисти как оценява състоянието на коалицията в момента и има ли разцепление.
 

„Това, което сме обещали на нашите избиратели е, че ще работим принципно. С други думи тази мантра „стабилност на всяка цена“ не важи при нас. При нас е „стабилност, когато спазваме принципите, които сме обещали на гласоподавателите, които са ни се доверили“, обясни той.

 

Изборът на шеф на БНБ

 

„За нас не беше добра стъпка, когато нямаме обединение около една личност, да протича гласуване. По-разумно беше всеки да даде крачка назад. Не бързаме за никъде. Най-вероятно днес кандидатурата няма да бъде подкрепена“, каза Петков.

 

Казусът с пътищарите

 

„Това, което обещах на пътните строители, вчера го подкрепиха 3 от 4 партии. Това означава 655 млн. да се платят веднага, а други 50 процента да се преведат след проверка и санкция на парламента. Това, което се случи вчера е, че това не беше гласувано. Призовах това предложение днес да се вкара на ново. Надявам се всички политически партии, които гласуваха „против“, да премислят и да имаме шанс още веднъж да гласуваме това предложение“, коментира още той.

 

Моряците от „Царевна“

 

„Истината е, че ние през цялото време поддържахме връзка с българския кораб. Лично аз съм говорил с капитана не знам колко пъти, даже съм включвал и близки на моряците да говорят през моя телефон в неделен ден. Три пъти бяхме в готовност да ги изкараме от кораба. Едновременно с това говорехме и с украинската, и с руската страна, защото не знаехме коя от двете страни ще завладее пристанището. В момента, в който боят се е успокоил, един от моряците беше отишъл до руската част и когато те дадоха възможност, прозорец от час и половина, ние съгласувахме веднага това с военно разузнаване и те ги поеха оттам. Сега хората са в абсолютна безопасност“, обясни Петков и изрази предположение, че моряците ще бъдат върнати у нас най-вероятно в понеделник следващата седмица.

 

Отношенията София-Скопие

 

Запитан за появилата се информация, че в Северна Македония има разписан от българска страна документи – дали това е вярно и какъв е той, Петков коментира: „Няма никакъв документ, който аз да съм разписвал. Винаги сме се придържали към рамковата позиция. Отивам на посещение там, за да покажа силната задача на българското правителство българската общност там да бъде подкрепена“.

 

„Вярвам, че правителството на РСМ осъзнава какъв приоритет е това за нас. Това, че утре ще бъдем толкова много хора от различни партии там, показва подкрепа за българската общност. Надявам се, че за това, което всички сме казали, че РСМ трябва да бъде част от Европа – да се движим прогресивно в тази посока и от двете страни на границата“, добави той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3278 |14.04.2022 Наско Сираков се закани на БФС: Ще дойдем 20 000 и камък върху камък няма да остане . 0| 3163 |14.04.2022 Нинова: Няма персонални промени в кабинета, Рашков не трябва да подава оставка . 0| 3164 |14.04.2022 Рибарски, ПП: В Плана категорично е разписано, че Мариците няма да се закриват до 2038 г. . 0| 3443 |14.04.2022 Кремъл: На крайцера “Москва” няма пожар. Взривовете са спрени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads