Реклама / Ads
0| 3359 |14.06.2022 НОВИНИ

Премиерът Петков от В. Търново: Благодаря за смелостта на Радостин Василев, търсим още 12 независими депутати

.
Кирил Петков
”Най-важното нещо, което всички ние сме се фокусирали е да имаме 121 депутата, никой от тях да няма зависимости. Никой от тях да не спира реформата в съдебната система, никой да не спира промяната в КПКОНПИ, да можем да приемем бюджета. Това, което видяхме вчера, аз благодаря на смелостта на тези депутати и на Радостин Василев.
 

Че те казаха: "Нашата лоялност е към България и ние няма да допуснем подмяна на идеите, които ни бяха обещани, с някакви задкулисни договки, някакви приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев, с някакви такива неясни неща. Сега въпросът е техният пример да бъде последван от още 7 човека". Това каза Кирил Петков пред журналисти по време на посещение във Велико Търново.


"От самото начало, преди да говорим с когото и да било, аз излязох и казах, че сега ще търсим 12 независими депутата. Нямаше нищо задкулисно. Аз ще продължа да говоря с всеки, който решава, че в този момент България, в една политическа криза, в средата на войната, в енергийната криза, инфлацията, е най-безотговорното нещо да се направи. Сигурен съм, че ще срещнем повече хора, повече съмишленици", обяви Петков.


"Чисто математически тук става дума за колко хора, когато са направили клетвата като народни представители, ще застанат зад думите си"


Продължаваме разговори с много хора. Идеята е, всеки един да осъзнае огромната оговорност, която всеки в НС носи", допълни Петков.


"Това, което се случва в момента е опит на хора, които много дълго време са обогатявали сами себе си от обществените средства, от данъците на всичи, да запазят тази система. Ние с нашите колеги, коалиционните партньори сме решили да променим това. Вярвам, че рано или късно ще победим и вие ще растете в друга среда", отговори на въпрос на момиченце, което иска един ден да стане министър-председател, дали е некултурно това, което се случва в държавата", каза още Кирил Петков.


"Всяка сутрин ставам и тръгвам на работа с идеята, че трябва да правя верните неща, в които вярвам и да спазвам принципите. И знаейки, че правя най-доброто от себе си, вече какви резулатати от това ще дойдат, то не е изцяло в мой контрол. Моята мотивация, моята задача е всяка сутрин да съм сигурен, че спазвам принципите си и давам всичко от себе си.", обясни Петков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3060 |14.06.2022 Вицепремиерът Борислав Сандов: Няма логика в напускането на министрите на ИТН . 0| 5073 |14.06.2022 Анализаторът Пламен Димитров: Радостин Василев е нужен на премиера Петков като депутат, а не като министър . 0| 4828 |13.06.2022 Слави Трифонов ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев . 0| 5755 |13.06.2022 Петков: Василев нямаше подкрепата на КПКОНПИ заради нежеланието на Трифонов и неговите аватари да му помогнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads