Реклама / Ads
16| 3577 |28.04.2021 НОВИНИ

От премиерския хол: Умните и красивите спяли до късно и провалили заседанието на НС

.
Днес е Велика сряда. Това е ден на предателството. Неслучайно и парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните, красивите, знаещите и можещите не ходят на работа, както бях предупредил. Те обичат да спят до късно, друг да работи, а те да му намират кусури.
 

Така започна днешния 20-минутен домашен брифинг от Банкя, където министри в оставка са се събрали на импровизирано заседание в Борисовия хол. Срещите на Министерския съвет незнайно защо вече не се провеждат в институцията. Важно е обаче да се отбележи, че заседанието не пропадна, защото "умните и красивите" са спали до късно. При почти пълна зала и поради липса на регистрация и то от страна на ГЕРБ, БСП и ДПС заседанието пропадна, а днес трябваше да се разглеждат промените в Изборния кодекс, които се превърнаха в гореща тема за дебат между народните представители.

 

"Поредните им лъжи вече станаха факт. Никой не предложи план, всички се вторачиха да услугват на Радев, да му променят кодексите, без да се занимават с ежедневието на хората. Благодаря на министрите, че сте толкова отговорни и понеже имаме проекта за Национален план за възстановяване, видяхме, че други планове няма", допълни още премиерът в оставка.

 

“Тъжен ден е днес и той съвпада с това национално предателство. За една шепа парички Юда предаде Господа, а тези хора предадоха мечтите, очакванията на много хора”, отсече още Борисов и заговори за желанието на формациите да има диктатура.

 

Борисов заяви, че е било възложено на Томислав Дончев да започне консултациите със службите на ЕК с оглед окончателното изпращане на проекта.

 

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов обяви, че извънредната епидемична обстановка ще бъде удължена до края на месец май и заяви - осигурено е всичко. Когато приключи рапорта за състоянието на здравеопазването обаче Борисов си поде своята собствена песен и нареди на следващия министър да даде рапорт:

 

“Имам много неща, които да кажа, но се чудя в днешния ден на предателство дали да им вляза в тона. Продължават да говорят лъжи, че не сме осигурили средства и едва ли не сме щели да ги оставим без пари. Това са лъжи - никой четири години не ме е питал как осигуряваме с Ананиев пари и как продължаваме да сме с най-нисък външен дълг и най-нисък дефицит. Никой не ме е питал…”, заяви Борисов.

 

Ананиев пък на свой ред отсече - президентът Румен Радев е изрекъл поредната неистина за актуализацията на бюджета.

 

“Той обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета, с което лишавало от социални плащания гражданите. Всички разходи, приети със Закона за бюджета за тази година, са финансово осигурени. Освен това извънредните разходи, свързани с COVID-19 за бизнеса и семействата, са осигурени не само за месец май, но и за юни“, поясни Ананиев.

 

"Ама защо си губиш времето да ги гледаш....?", възмути се Борисов

 

Днес е било прието да се отпуснат още 83 милиона лева, с които медиците да получат нови възнаграждения от 1000 лева. От тях 23 млн. лева са за персонала в структурите на МЗ на първа линия, останалите 60 млн. са за всички останали медици, които работят на първа линия.

 

“Абе колко седмици напред говорите бе? Няма ли да си ходиме? Цяло лято искаха, сега един месец продължават да се мотаят. Те трябваше вече да имат правителство, да са актуализирали бюджет, да са направили каквото искат, каквото лъжеха хората. Защо не го правят? Не ги гледай, за да не се ядосваш. Това са измамници!!”, реагира остро премиера в оставка.

 

“Уважаеми колеги, за съжаление по нито една тема нямаме реален опонент. Видяхте - скриха се, отново не показаха на хората какво искат, какво правят. Единствено се водят от злобата и от своята некадърност, национални предателства и колкото повече виждат, че са некомпетентни, че са неподготвени да управляват, толкова по злобни стават”, заяви въпреки това Борисов. 

 

Борисов забрани здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов да прави политически изказвания. Лидерът на ГЕРБ си позволи да го направи и в хода на политическата кампания, а това далеч не е първият подобен случай - миналата година в разгара на летните протести Борисов забрани на тогавашния правосъден министър Данаил Кирилов да пише постове във Facebook заради уж язвителен, но пък странен негов статус, осмиващ Христо Иванов, който стана повод за подигравки.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5328 |29.12.2020 Къде са най-красивите жени в света? . 4| 6235 |18.08.2020 Бабикян: Възможно е Николай Младенов да е ”културният човек” за премиерския пост . 26| 8758 |13.06.2020 Завоалирани коментари от премиерския джип за Васил Божков . 0| 4548 |02.04.2020 Виртуална разходка из красивите австралийски плажове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads